1 април: Честито по-евтино парно и по-бавни магистрали

От днес падат цените на парното и топлата вода заради поевтиняването на природния газ с малко над 13%. Според КЕВР цената на топлоенергията от Топлофикация София след 1 април трябва да е 75, 53 лв./МВтч без ДДС при норма на възвръщаемост 3, 56%. Според Боян Паунов от дружеството предполагаемите продажби са завишени от КЕВР със 7% за топлото и с 12% – за тока, което ще доведе до загуби.

Новата цена на топлоенергията за „ЕВН България Топлофикация“, Пловдив, е 66, 37 лв./МВтч при норма на възвръщаемост 4%, а за „Далкиа – Варна“ – 66, 73 лв./МВтч без ДДС при норма на възвръщаемост 4, 65 на сто. Шефът на варненската топлофикация Тодор Николов заяви, че и там прогнозите са завишени с 10%, от което очакваните загуби ще са над 103 хил. лв.

С 90 км/ч по разбитите части от магистралите

Заради зейнали дупки и неравности по магистралите „Хемус“ и „Тракия“ от днес ще бъде ограничена скоростта в неремонтираните участъци, които са в изключително лошо състояние и няма пари за техния ремонт.

На 30 км в област Пазарджик и Пловдив, както и от 119 до 133 км на „Тракия“ пределът на скоростта за движение ще е 90 км в час.

Отсечката от „Хемус“, по която ще се движим по-бавно в дясното платно, е в областите Шумен и Варна – от километър 349 до 369 км. В лявото платно на същия аутобан пък ограничението ще важи от 349 км до 376 км.

Настилките в тези участъци са силно амортизирани и при висока скорост могат да причинят катастрофи, е сред доводите на Агенция „Пътна инфраструктура“ да прибегне до непопулярната мярка.

В общо близо 100-те километра от двете магистрали ще бъде поставена вертикална сигнализация за ограничението на скоростта на движение. Знаците ще бъдат монтирани след всеки пътен възел, както и на самия участък.http://www.blitz.bg/

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"