Опитайте приставката на Politikata.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 16.01.2014 10:29
screenshot14629

Пострадалият Бахнев: Сидеров се опита да ме ритне в слабините, миришеше на алкохол

Приложените към искането на главния прокурор 65 страници документи съдържат прокурорски постановления на Варненската и Софийска градска прокуратура, медицински свидетелства и протоколи за разпит на свидетел, пише сайтът vEvesti.bg.

Целта е народните представители да се запознаят с обективните факти от проверката и основанията за искане на имунитета на народния представител.

Полицай Колев с оток на лявата скула

В искането си, което публикувахме вчера, главният прокурор посочва, че полицаят от варненското 03 РПУ Костадин Колев е получил от Волев Сидеров удар с юмрук в лицето и е получил лека телесна повреда.

Ето и съдържанието на медицинското удостоверение, издадено по-късно на полицая:

Според него (№ 22 от 2014 г.) лекарят Деян Демирев от отделение „Съдебна медицина“ при варненската многопрофилна болница „Св. Анна“ е прегледал по негово желание Костадин Колев за установяване на получени травматични увреждания. Колев е дошъл на преглед към 23:20 часа. Преди това е прегледан от неврохирург в Спешно отделение, откъдето му е поставена диагноза Контузия на лицето.

Лекарят установява изразен оток в областта на лявата скула с диаметър около 2,5- 3 см. В центъра на отока личи мораво кръвонасядане с кръгловата форма и с диаметър около 5-7 мм.

Според заключението се касае за травматичен оток и кръвонасядане на лицето, които са резултат на удар с или върху твърд предмет и биха могли да бъдат получени при удар с юмрук в указаното време, пише съдебният медик. Полицаят е изпитал болка и страание.

Гражданинът Бахнев с мораво кръвонасядане под окото

Медицинско удостоверение е получил и най-често цитираният в искането на главния прокурор Димитър Бахнев, който всъщност е основната мишена на атаките на Сидеров и съпровождащата го компания от депутати ат „Атака“. Той също е освидетелстван от д-р Демирев, към 23:45 часа. В документа е посочено, че потърпевшият не може да прецени кой точно го е ударил.

Лекарят установява, че в областта на долния клепач на дясното око личи мораво кръвонасядане с неправилна форма и диаметър около 6,7 мм. Без други следи от травматични увреждания.

Съдебният медик заключава, че травмата е получена от удар с или върху тъп предмет с ограничена повърхност и би могла да бъде получена в указаното време – към 20:35 часа, според пострадалия.

И двете удостоверения са издадени, за да послужат пред съда.

Пострадалите – полицаят Костадин Колев и Димитър Бахнев са разпитани като свидетели от разследващия полицай при ОД на МВР – Варна Искра Кънева. За отбелязване е, че разпитите на двамата като свидетели са започнали още същата нощ, само няколко часа след инцидента и след като са получили медицинските си удостоверения.

Попитах Сидеров защо ме удря, отвърна, че е народен представител

Полицаят Костадин Колев е разпитан още в 0:15 часа на 7 януари. Той отива като автопатрул на летище Варна – терминал Пристигащи – след сигнал за скандал с Волен Сидеров. Полицаят описва как Сидеров парадирал с картата си на народен представител. „Под парадиране имам предвид, че показваше картата си постоянно и повтаряше, че е народен представител и сме длъжни да му съдействаме“, е записано в протокола. „Също така искаше да прочета на висок глас пред всички какво пише на служебната му карта отзад, като казваше, че пише, че е народен представител и че всички сме длъжни да му оказваме съдействие.“ Обяснява Колев.

Свидетелят разказва, че колегата му Кателиев е обяснил на Сидеров, че няма право да му дава личните данни на Бахнев, защото са класифицирана информация.

Този отговор очевидно още повече е ядосал Сидеров, който изблъскал полицаите и да обижда всички и се отправил към младежа (Бахнев – б.р.) В протокола е записано, че групата хора около Сидеров крещели през цялото време, че са народни представители и искали от младежа да си даде личната карта.

„В момента, в който застанах между господин Сидеров и младежа, той ме блъсна в гърдите, като удара попадна в ръцете ми, които бях поставил пред тях. В следващия момент замахна и ме удари с юмрук мисля, че с дясната си ръка в лявата част на лицето. След като ме удари, го попитах защо ме удря и той ми заяви, че е народен представител и съм длъжен да му съдействам… След като ме удари беше достатъчно близо до мен и усетих, че лъха на алкохол.

По-нататък полицаят обяснява как групата влезли в сградата на летището и органите на реда не успели да ги спрат, защото депутатите размахвали карти. На тръгване наричали българската полиция „мафия“, обиждали ги, че са корумпирани циркаджии и смешници.

Разпитът на полицая е приключил в 2 часа през нощта.

Двадесет минути по-късно, в 2:20 часа започва да дава показания пострадалият Димитър Бахнев отново пред полицай Искра Кънчева.

Сидеров се опита да ме ритне в слабините, миришеше на алкохол

Става ясно, че се е връщал от коледна ваканция от чужбина и пътувал за Варна с въпросния полет на „България еър“. Бахнев обяснява, че Сидеров, когото познавал от телевизията като политик от партия „Атака“, разговаря с две дами на съседни места през пътеката. „След което чух, че двете дами го помолиха да ги остави на мира, едната от тях беше чужденка и говореше на английски, а другата каза на български, че не би желала той повече да разговаря с нея.“ Пише в протокола от разпита. Бахнев описва как чужденката си взела багажа и се преместила в бизнес класа, последвана от Сидеров, който отказвал на неколкократните покани на стюардесата да си седне на мястото. После нещата се успокоили.

В автобуса от самолета обаче свидетелят твърди, че Сидеров се взирал в него и когато и той го погледнал, депутатът го попитал: „Какво искаш, бе“?

„След което аз се подсмихнах и тогава той тръгна към мен устремно и когато беше на около метър от мен, посегна с юмрук към мен, насочен в лицето. Аз се предпазих, като си дръпнах главата.“ Пише в показанията. „Посегна втори път и в този момент аз му хванах и двете ръце. Той отново ме попита „Какво искаш, бе?“, а аз казах, че мисля, че се държи просташки. Тогава цялата негова група се нахвърли към мен, като няколко човека ме блъскаха в края на автобуса“, е записано в протокола от разпита.

По-нататък Бахнев описва сцената така:

„След това някой хвана ръцете ми отпред и този път вече бях ударен с юмрук в окото, но не забелязах от кого. След което видях, че Сидеров се опитва да ме ритне в слабините, като ритника му попадна в десния ми крак, вътрешната част над коляното. Последвал опит за ритник в слабините от една жена в групата. Бахнев я описва като слаба, с кестенява права коса със средна дължина, като твърди, че яко я види ще я разпознае.

Вече извън сградата на летището групата на Сидеров отново наобиколила Бахнев, който вече бил с баща си, дошъл да го посрещне. Групата го обиждала с нецензурни думи и да искат личната му карта както от него така и от служителите от Гранична полиция.

Свидетелят описва и сцената със служебния телефон на един от униформените, като твърди, че е апаратът паднал на земята и Сидеров умишлено го е стъпкал с крак.

„Според мен Волен Сидеров беше употребил алкохол, от него идваше миризма на алкохол“, казва на разследващия полицай Бахнев. Думите му потвърждават и казаното от полицая Костадин Колев. Бахнев също свидетелства, че полицаят е ударен в лицето, но не може да уточни от кого.

„Поведението на Сидеров и хората му мога да опиша най-малко като възмутително. Аз съм патриот и съм решил да остана да живея в тази държава и като такъв не мисля, че това е подобаващо поведение на един депутат – законотворец, който по мое мнение трябва да служи за пример в обществото“ – заявява 33-годишният Димитър Бахнев. /24chasa.bg

Днес+

Източник: Днес+Най-четено днес


Наследничката на Ванга със зловещо предсказание! Стресна всички с думите: „Идва
Огромен скандал разтърси бТВ тази сутрин! Бареков напусна предаване обиден
Ужасяващо! Несполучлива корекция погуби млада жена! Анна скочила от балкона заедно със сина си
Синът на Цецка Цачева разкри каква майка е тя
%d0%bf%d0%b5%d0%b5%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b81

Нов запис на „двете каки“: „Бойко и Делян винаги са играли партия“

Сайтът "Биволъ" пусна нов скандален запис на разговор между Владимира Янева,…

Прочети


Анкета

Зареждане

Трябва ли новият президент да бъде жена?

Благодарим ви за гласуването
Вашият вот е даден за тази анкета!
Моля, изберете отговор!
Затвори анкетата