ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ СОФИЯНЦИ! БИЛЕТЧЕТО ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ СТАВА 1, 50 ЛВ.

Билетчето за градския транспорт ще се увеличи, картите запазват цените си. Билетът, най-вероятно от юни, ще струва 1, 50 лв. Двойно скачат и глобите за пътник без билет – от 20 на 40 лева, актът поскъпва от 100 на 200 лева.

Центърът за градска мобилност ще представи утре проекта си за икономическа рамка на обществения градски транспорт за 2016 г.

, съобщи Столична община.

Запазват се дотираните карти за ученици, студенти, пенсионери и т.н., идеята е да се въведат комбинирани карти за метро и довеждащ транспорт, научи OFFNews.

В момента има 6 вида карти, най-употребяваната е тази от 50 лв, за всички линии за един месец. С нея пътуването излиза 36 стотинки, показват разчетите. Картата за месец за 1 линия е 23 лв., пътуването излиза 0.44 лв. Картата за метрото е 35 лв за месец. Така пътуването е 45 ст.

Преференциални карти има за ученици, студенти, докторанти, пенсионери, хора, с увреждания. Картите за пенсионери, ученици, студенти – цената на пътуването е до 20 ст.

Целта е хората да бъдат стимулирани да пътуват с абонаментни карти, сега в страната ни най-използваният документ за пътуване е билетът.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"