Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 14.06.2016 10:35
mihaly-michu-meszaros-alf

След 30 години международна слава и любов Алф почина

76-годишният Михали „Мичу“ Мезарос, по-известен като актьорът изиграл любимия на няколко поколения персонаж Алф, почина.

Новината потвърди неговият дългогодишен приятел – агентът му Денис Варта.

Мезарос получи инфаркт миналата седмица, самият Варта го откри в банята в безпомощно състояние и се обади на 911.

Алф е най-известната роля на „Мичу“, който е висок 84 сантиметра. В първите епизоди на семейната комедия той е с костюм, който покрива цялото му тяло, но в следващите е по-честно сниман до кръста след като признава, че му е много трудно заради топлината.

Михали Мезарос е унгарец, а кариерата му започва в цирка – представян като най-малкия човек.  За последно се появява на голям екран в „Warlock: The Armageddon“ през 1993 година.

„Алф“ е американска ситуационна комедия, продуцирана от NBC между 1986 и 1990 г. Тя е вдъхновена от филма „Извънземното“ и го пародира. Мичу Мезарос е актьорът в костюма на Алф. Главният герой се казва Гордън Шамуей и е дребен извънземен, който получава прякора Алф (от английски: A.L.F., или Alien Life Form, което означава „извънземна форма на живот“. Той е роден на 28 октомври 1756 г. в долната източна част на планетата Мелмак. Тази планета се намирала на шестпарсека (или на близо 20 светлинни години) разстояние от звездния свръхкуп Хидра-Кентавър и имала зелено небе, синя трева и лилаво слънце.

Алф има седем стомаха, и обича да яде котки. Той ходил в гимназията 122 години и бил капитан на бейзболния отбор. Той се разбива със своя космически кораб в гаража на семейство Танер – олицетворение на обикновеното американско четиричленно семейство от средната класа. Глава на семейството е чиновникът Уили, съпругата му Кейт е домакиня, а децата им са по-голямата Лин и по-малкият Брайън. Домашен любимец на семейството е котаракът Лъки.

Чудейки се какво да направят, семейство Танер допускат Алф в своя дом и го крият от НАСА, военните и своите любопитни съседи (особено семейство Ачмонек), докато той не поправи своя космически кораб. Става ясно, че Мелмак е избухнал и Алф е останал без дом. Той става постоянен член на семейството, въпреки че понякога създава главоболия със своите детински и лекомислени постъпки.

Гергана ГеоргиеваНай-четено днес


И това е България! Жена е с инсулт, умира от глад, мъжът й е в болница, а социалните
Покъртително! България 2017! Този човек е ял само сняг от мизерия – ето последствията
Плевнелиев с разтърсващо последно слово: Не си мълчах!
Извънредно в Би Би Си: раниха Доналд Тръмп по време на инагурацията (СНИМКА)
1479721899-dsc-1606jpg

Президентът Румен Радев е готов с екипа си, обявява го в понеделник! Ето кои влизат в най-важния отбор на страната

Избира служебен премиер между професори - Герджиков и Дуранкев, и академик Стефан…

Прочети


Анкета

Зареждане

Каква коалиция най-добре ще управлява България?

Благодарим ви за гласуването
Вашият вот е даден за тази анкета!
Моля, изберете отговор!
Затвори анкетата