Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 20.07.2016 13:10

Турски журналист сензационно: Знаехме и писахме, че ще има оранжев преврат с централа в Америка

Знаехме, че ще има опит за преврат в Турция, но мислихме, че ще е през септември, а той беше извършен по-рано. Това каза в специално интервю за БНТ турският журналист и експерт по Близкоизточните въпроси Дениз Бюстани от в-к „Айданлък“ и ТВ „Улусал канал“. „Ние още преди две седмици във в. „Айданлък“ писахме, че през септември ще има преврат.

В броя от 1 юли. Тогава предвидихме, че ще се организира оранжев преврат с централа в Америка.

Но в крайна сметка този опит за преврат стана по-рано. Генерали патриоти спряха този опит. Превратът беше предотвратен не само от народа, но и чрез генералите. Заедно с генералния щаб и хората до началника на генералния щаб. Извършителите на преврата – кои са те – преди всичко организацията на Фетхулах Гюлен. Опитът беше извършен от генерали, които бяха назначени на мястото на командирите, несправедливо съдени чрез Ергенекон и Чук, които бяха организирани от Фетхулах Гюлен”, заяви Бюстани.

„В началото на юли съобщихме, че превратът ще се организира през септември. Заглавието ни беше „През септември преврат срещу сарая“. Но се случи така, че една седмица преди това пристигна Александър Дугин. Опитът за преврат беше ден след пристигането на Александър Дугин. Специалният пратеник на Путин беше в Турция на 15 юли, опитът за преврат стана на 16 юли. Ако питате дали времето е избрано заради Дугин – не само заради него”, поясни журналистът.

„Подобряването на отношенията с Русия беше сигнал, че и със Сирия отношенията ще се подобрят. От 10-15 дни Бинали Йълдъръм повтаря, че отношенията със Сирия ще се оправят. Отношенията ни и с Иран се подобриха. Сближихме се с централното правителство на Ирак. Всичко това има значение. И нещо интересно – преврати в 9 и половина вечерта или в 11 през нощта не се правят – превратите се правят през нощта. Времето притискаше външните сили и те искаха, колкото се може по-скоро да довършат тази работа, за да развалят международните отношения на Турция. Но добре че не успяха.

Много добре знаете, че движението, в което членувам – партията Ватан, е политическата сила, която най-категорично застава срещу Ердоган. Въпреки това ние в момента не излизаме на улицата със знамена и празнуваме неуспеха на преврата. Което показва величието на турския народ”, заяви Бюстани.Най-четено днес


ЧЕРНА ВЕСТ В ПОНЕДЕЛНИК СУТРИН. ПОЧИНА ЗНАКОВ ПОЛИТИК. ОТИДЕ СИ БИВШИЯТ ПРЕМИЕР
РАЗПРОСТРАНИ СВЕТКАВИЧНО! БОЙКО ОБЯВИ НОВИ СВИРЕПИ ПРАВИЛА! КАТ ТЕ ХВАЩА И ТЕ
Мутренските времена се завърнаха с пълна сила! Ето какво се случи на Щъркелово гнездо
ТАЗИ ЖЕНА Е БИВШ ЛЕТЕЦ ОТ ВАРНА ДУМИТЕ Й ОБИКОЛИХА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ! ЕТО КАКВО ПРОРОКУВА ТЯ ЗА РОДИНАТА НИ

Важно! Правителството въведе нови промени за работното време, почивките и отпуските, които засягат всички

С постановление от тази седмица правителството прие промени в Наредбата за…

Прочети

Анкета

Затвори анкетата