Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 21.10.2016 13:43
%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%be%d0%bd-%d1%81%d0%b0%d0%ba%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%80%d0%b3%d0%b3%d0%be%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%b8

Симеон Сакскобургготски представя мемоарите си

Симеон II ще представи автобиографичната си книга „Симеон II. Една необикновена съдба“ (ИК „Сиела“) във Варна на 27 октомври. Събитието ще се състои в Градска художествена галерия, от 18 ч., а за изданието ще говори историкът Людмил Станчев.

Книгата вече беше представена в София, Париж, Брюксел и Истанбул. Читателите ù могат да разберат от нея повече за детството и за времето, в което премиерът (2001 – 2005) е живял извън България.

Изданието разкрива непознати досега факти и повдига завесата за тайни, които са били встрани от общественото внимание. Дългогодишните записки и съхранените лични спомени са послужили за основа на тези мемоари, които са ценен принос към съвременната ни история.

„Да говориш за себе си винаги е трудно, а още повече когато възпитанието и обкръжението не предразполагат към това, както е в кралските семейства. Малцина от моите деди са писали спомени – не се е правело така. Не се е гледало с добро око на това да си излееш душата, особено публично. Never complain, never explain, би казала кралица Виктория. В много отношения аз несъзнателно останах верен на тази максима”, казва Симеон II.Най-четено днес


И това е България! Жена е с инсулт, умира от глад, мъжът й е в болница, а социалните
Бойко Борисов: След някоя и друга година може да излезе нобелист сред нашите учени
Каракачанов: Борисов има качества за президент, ако се кандидатира – разговорът става по-различен
Извънредно в Би Би Си: раниха Доналд Тръмп по време на инагурацията (СНИМКА)
1479721899-dsc-1606jpg

Президентът Румен Радев е готов с екипа си, обявява го в понеделник! Ето кои влизат в най-важния отбор на страната

Избира служебен премиер между професори - Герджиков и Дуранкев, и академик Стефан…

Прочети


Анкета

Зареждане

Каква коалиция най-добре ще управлява България?

Благодарим ви за гласуването
Вашият вот е даден за тази анкета!
Моля, изберете отговор!
Затвори анкетата