Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 09.12.2016 10:14

Дейвид Камерън: Еврото виси на косъм!

Бившият министър-председател на Великобритания Дейвид Камерън предупреди, че съществуването на единната европейска валута виси на косъм, пише The Telegraph.

По време на първата си реч, след като подаде оставка като премиер, Камерън описа себе си като оптимист, но заяви, че не би трябвало да бъде такъв, тъй като „въздигащият се популизъм му е струвал позицията“.

Според него другите държави в Европа няма да последват примера на Великобритания и да напуснат ЕС. Той посочи, че Марин льо Пен няма да победи на президентските избори във Франция и че антиевропейското движение в Нидерландия също няма да бъде успешно.
Но Камерън подчерта, че според него еврото представлява най-големият проблем на блока. „То не работи, както беше предвидено“, коментира бившият премиер.

„Някои страни имат десетилетия на загубен растеж. Тези държави имат единна валута, но нямат единна фискална система. Това създава по-големия проблем“, обясни Камерън.Анкета

Зареждане

Каква коалиция най-добре ще управлява България?

Благодарим ви за гласуването
Вашият вот е даден за тази анкета!
Моля, изберете отговор!
Затвори анкетата