Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 23.12.2016 20:46

Ген. Атанасов: България е бедна, защото много се краде, а не защото няма пари

Взаимодействието между новите десни формации е задължително.

Необходим е широк фронт срещу корупцията. България е сред най-бедните страни, не защото няма пари, а защото много се краде.

 

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ генерал Атанас Атанасов от ДСБ. Водим разговори за явяване на на изборите в широка коалиция, включително и с Христо Иванов.

Ние няма да се събираме, за да се обичаме. Имаме да вършим сериозна работа. Политическата обстановка налага радикални действия, за да се справим с проблема корупция.

Най-голямата заплаха за България е неразследването на едрата корупция. В последните години обществените поръчки се разпределят между 7-8 фирми по корупционни схеми, даде пример той.

На нас ще ни лепят всякакви етикети. Най-добър в това е премиерът в оставка Бойко Борисов. Той налепи много етикети в последните години, за да остане в бяло.

С Петър Москов се разделихме още миналата година. Той избра приятелството с Борисов пред принципите. Москов сбърка. Трябваше сам да подаде заявление за напускане. Борисов е човекът, който подчини тайните служби на тайните власти, за да остане на власт.

Щом Москов е останал с такъв човек, нека си вървят в комплект, категоричен беше Атанасов. След оставката на Борисов на всички беше ясно, че отиваме на избори.

Всеки, който е вярвал, че може да се състави правителство, е бил наивник. Нашата цел не е да влезем в Народното събрание.

Имаме много по-голяма цел. Не спираме да се срещаме с хората. Те са настръхнали срещу Борисов и ще го пометат. Хората искат промяна.

Ние трябва да ги убедим, че можем да се справим с корупцията. Всеки ден се срещаме и провеждаме разговори. Получаваме стотици сигнали за корупция. Това трябва да спре, каза още депутатът от ДСБ.Най-четено днес


Извънредна новина: Радев може да закопае Ненчев – ще свидетелства по делото срещу него!
Един от най-богатите българи също замесен в #PanamaPapers
Земята бушува под Италия: Още силни трусове над 5 по Рихтер, метрото в Рим е евакуирано (НА ЖИВО)
И ДПС захапа Плевнелиев: Агресивното поведение на президента не може да се оправдае със силна евроатлантическа привързаност

Конституционният съд отмени задължителното гласуване

Конституционният съд (КС) единодушно отмени задължителното гласуване. Решението…

Прочети


Анкета

Зареждане

Каква коалиция най-добре ще управлява България?

Благодарим ви за гласуването
Вашият вот е даден за тази анкета!
Моля, изберете отговор!
Затвори анкетата