Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 28.12.2016 09:13

Проф. Донка Байков състави важен списък от храни, с които да се предпазим от опасните вируси!

Периодът е такъв, че дойде време на епидемията. Добре е да подготвим организма с по-добра имунна защита. Не е много удачно да гладуваме. Това заяви в ефира на Нова телевизия специалистът по хранене проф.

Донка Байкова.

„Трябва да използваме леки, но пълноценни храни – белтъчни. Мляко, но с ниска масленост. Кисело мляко, извара, сирена. На второ място задължително трябва да консумираме риба. На трето място червеното месо, няма лошо в него, но например 3 пъти седмично. Също така яйцата са полезни, трябва да ги приемаме с голямо количество зеленчуци и плодове“, обясни още Байкова.

„За да не качим килограми, защото сме в междупразничен период, сега не трябва да гладуваме, а да ядем умерени количества: 30 грама ядки, 2 ореха, 5 бадема. Важно е да има много антиоксиданти като зелен чай, черен чай, цялата гама разноцветни зеленчуци също – червено, оранжево, зелено.

Поредната група храни, които могат да ни предпазят е на луковите зеленчуци, в частност чесъна, лук, праз лук – предпазват ни от болести, имат противобактериално и вирусно действие. С пчелен мед също може да се подслаждаме“, категоричен е професорът.Анкета

Зареждане

Каква коалиция най-добре ще управлява България?

Благодарим ви за гласуването
Вашият вот е даден за тази анкета!
Моля, изберете отговор!
Затвори анкетата