Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 29.12.2016 17:18

Трагедия по Коледа в Хисар: Младо момче няма с какво да погребе майка си, научава след седмица за смъртта й

Дни преди Коледа Десислав Иванов от Хисар е пуснал зов за помощ в интернет с молба всеки, който може и с каквото може да помогне за погребението на майка му. Жената е издъхнала неочаквано в Англия, но той и брат му научават седмица по-късно за смъртта й.

Процедурата да се докара тялото в България е непосилна за двете момчета, затова Десислав моли хората със съпричастни сърца да помогнат с каквото могат на него и брат му.

Публикуваме покъртителната му история без редакторска намеса:

Здравейте, мили сънародници! В навечерието на Коледните и Новогодишните празници се обръщам към вас за помощ.

Майка ми замина да работи в Англия февруари месец тази година. Последно работи в пъб малко извън Лондон. На 14 декември се е почувствала зле и е била заведена в най-близката болница, където е била върната, след което е починала в стаята, където е живяла.

На мен и моя брат ни се съобщи за кончината на майка ни една седмица по-късно, а трябвало британските власти да информират българските и така те да информират нас, които сме единствените живи роднини на майка ни. Може да си представите шока, в който изпаднахме, след като наистина установихме за смъртта на нашата майка.

Сега ще трябва да направим всичко възможно да транспортираме тялото й до България, за да можем да й отдадем последна почит. За съжаление трябва да платим непосилна за нас сума, а от Българското посолство в Англия и Министерството на външните работи отказаха всякакво съдействие.

Община Хисаря ще отпусне 500 лева, мои приятели събраха една малка сума, работодателят на майка ми също би помогнал, но сега моля, вас, българи, да окажете каквато и да е помощ, дори и минимална, за да успея да изпратя майка си за последно. Благодаря ви от сърце!Най-четено днес


Никой не знаеше! Ванга изрекла най-важните си думи на смъртния си одър! Те променят всичко: „В България ще
Това ли е България? О, Господи! Телевизията съобщи, че майката на
Кирил Домусчиев: Бизнесът има много голямо разминаване с БСП!
Извънредно! Огнен ад на границата с Турция! Летят пожарни и полиция! Пищят хора! Вътре откриха

Нинова обяви 3 плана за победа на изборите и разкри какво ще направи първо, след като поеме властта!

"Сигурна съм в победата. Не си представям визуално, че седя в Министерски съвет,…

Прочети

Анкета

Зареждане

Каква коалиция най-добре ще управлява България?

Благодарим ви за гласуването
Вашият вот е даден за тази анкета!
Моля, изберете отговор!
Затвори анкетата