Разпространи! Спешно се събират пари за животоспасяваща операция на мъж, получил мозъчен кръвоизлив!

Възпитаничката на Американския колеж Светлина отправи молба за помощ. С подкрепата на приятелите си се опитва да събере средства за животоспасяваща операция на баща си Свилен Василев, съобщава БНТ.

На 28 декември, по време на семейна почивка в Тайланд, Свилен Василев внезапно е получил мозъчен кръвоизлив и припада на улицата. Откаран е в местната болница в Краби – институция с изключително мизерни условия, в която освен диагностицирането на мозъчна аневризма, не получава необходимите медицински грижи.

След като на семейството се отказва организиран транспорт, след една безсънна нощ то успява да намери частен медицински хеликоптер, който да го откара в по-добра болница. След почти денонощие с кръвоизлив, Свилен е транспортиран, предаде „Блиц“.

В момента Свилен се намира в частна болница в столицата Банкок в изключително критично състояние. Лекарите потвърждават, че това е един от най-тежките случаи, които са виждали досега – неговата аневризма е с размери 3-4 см, около 10 пъти по-голяма от нормите.

За съжаление, в случая парите са от жизненоважно значение. Застраховката на Свилен е покрила 20 000 евро, с които е била платена таксата за прием в болницата в Банкок. За да увеличат шансовете му, лекарите са взели решение, че Свилен трябва да бъде преместен в Берлин, където има много добри специалисти, които са в готовност да извършат операцията. В противен случай рискът е прекалено голям. Сумата е голяма – трябва да се заплати 90 000 евро за специализиран медицински транспорт от Банкок до Берлин и 120 000 евро за таксите в болницата.

Може да свалите приложението transferwise и чрез него да изпратите средства до сметката на съпругата на Свилен, София (Sofia Vasileva BG65FINV915010BGN074AI )
Няма нужда да отидете до банка, ако използвате transferwise.

Друга възможност е да се дари чрез go fund me:

https://www.gofundme.com/lets-unite-and-save-svilen-vasilev

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"