Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 03.01.2017 09:10

Наш дипломат посочи жестоката истина за атентата в Истанбул

Атентатът в Истанбул изпрати куршум в алианса на цивилизацията. Това е жестоката истина. Това анализира бившият ни генерален консул в Одрин Георги Димов. „Най-важното в момента е да не се поддадем на паниката и да влезем в играта на тези, които са осъществили атентата“, смята той. Бившият дипломат напомни, че мястото, където се е намирала дискотеката, се посещава само от хора със светски убеждения.

Пред „България он еър“ Георги Димов каза също, че последният атентат в Истанбул се различава много от останалите и точно там е подписана смъртната присъда на „Ислямска държава“. Той отбеляза и отношенията между Русия и Турция. Димов е убеден, че трябва да се подготвим добре за подобни предизвикателства. Мохд Абуаси от Центъра за близкоизточни изследвания пък смята, че случващото се в южната ни съседка е резултат от водената през последните години политика. Той е убеден, че 2017 г. ще е тежка за Турция. Абуаси подчерта, че там има спящи клетки на „Ислямска държава“.

„По наша информация от 2013 г. „Ислямска държава“ складира оръжие в Турция. Има спящи клетки, тайни квартири и складове. Десетки хиляди души и от „Ислямска държава“ са минали и през Турция“, каза специалистът.Най-четено днес


Извънредна новина: Радев може да закопае Ненчев – ще свидетелства по делото срещу него!
Един от най-богатите българи също замесен в #PanamaPapers
Земята бушува под Италия: Още силни трусове над 5 по Рихтер, метрото в Рим е евакуирано (НА ЖИВО)
И ДПС захапа Плевнелиев: Агресивното поведение на президента не може да се оправдае със силна евроатлантическа привързаност

Конституционният съд отмени задължителното гласуване

Конституционният съд (КС) единодушно отмени задължителното гласуване. Решението…

Прочети


Анкета

Зареждане

Каква коалиция най-добре ще управлява България?

Благодарим ви за гласуването
Вашият вот е даден за тази анкета!
Моля, изберете отговор!
Затвори анкетата