Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 04.01.2017 09:14
1467098153-clipboard01

Камера засне уникална кражба! Апаши задигнаха за 60 секунди BMW Х5 в Банско

Още в първите дни от новата година крадците в Банско се задействаха, чисто нов луксозен джип БМВ Х5, собственост на румънски турист, е изчезнал. Откраднат е в нощта между 1-и и 2-и януари от неохраняем паркинг. Джипът бил паркиран предната вечер около 17:30 часа, но встрани от паркинга на хотела, тъй като на него не е имало място. Той е чисто нов и е купен на лизинг преди по-малко от месец. Регистриран е на румънско дружество, съобщава Struma.bg.

Кражбата е заснета от видеокамерите на хотела. Тя е осъществена за по-малко от една минута – време, в което автоджамбазите са успели да отключат автомобила, да запалят двигателя и да го отмъкнат.

Работата по издирването на луксозния джип все още продължава. Полицията преглежда записите от пътните камери, за да се установи през кой от изходите на града са напуснали крадците.

Снети са и показанията на пострадалото семейство. Те са пристигнали в Банско на 29 декември, а престоят им е бил за четири нощувки. Почивката им свършвала точно в деня на кражбата. За случая е уведомена и Районна прокуратура – Разлог. Образувано е досъдебно производство по чл. 195 от НК, което на този етап се води срещу неизвестен извършител.

Полицията в курорта работи и по установяване самоличността на нагъл крадец, отмъкнал портфейл от хотелска стая. В него е имало 4000 израелски шекела, кредитна карта и лични документи. Откраднатата сума се равнява на около 1950 български лева.

Обирджията е проникнал в стаята чрез разбиване вратата на терасата. Към момента на кражбата гостите на хотела не били вътре, излезли само за около 20 минути, а когато се върнали, установили липсата на портфейла.Най-четено днес


Скандалът ГЕРБ-БСП се пренесе и насред церемонията! Нинова захапа тънко и хитро Цветанов!
Синоптици от БАН: До минус 19 градуса утре
Таен доклад на ДАНС вади изненадваща версия за трагедията в Хитрино!
Вижте поста на новата първа дама във фейсбук, който разтърси България! Тя обяви: „Що си мисля, че
1485076760-wrrr

Вижте първото слово на петия български президент

За мен е огромна чест и отговорност да поема този пост от Росен Плевнелиев пред…

Прочети


Анкета

Зареждане

Каква коалиция най-добре ще управлява България?

Благодарим ви за гласуването
Вашият вот е даден за тази анкета!
Моля, изберете отговор!
Затвори анкетата