Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 05.01.2017 20:39
big_17e4

Преди малко БТВ обяви нечовешка драма: Майка и болната ѝ дъщеря живеят със 180 лв. на месец, нямат ток

За 70-годишната Марагарита от Ямбол и болната ѝ дъщеря Гинка храната и топлината са лукс. Двете жени живеят в скромната си къща със 180 лв. пенсия на месец.

Вече втора зима Маргарита и дъщеря ѝ нямат ток в къщата си заради непосилната сметка от 260 лв. Доходите им не стигат и за дърва за отопление, съобщи bTV, цитирана от „24 часа“.

„Като кучета, ей тук, с одеяла завити седим, колкото има, толкова горим. С ръкавици седим, с ръкавици и шапки”, разказва майката.

Маргарита се тревожи за дъщеря си, която е с диагноза шизофрения. Разболява се преди 15 години, когато брат ѝ починал при катастрофа, а малко след това съпругът ѝ я напуска. Оттогава 47-годишната жена е на лечение и периодично влиза в болница.

„Въпреки че там е топло и има храна, предпочитам вкъщи. Много трудно е да ядеш само хляб, да стоиш на студено, не е човешко, но няма изход”, разказва тя. 180 лв., които получават месечно, не стигат само за лекарствата ѝ.

Съседи на двете жени отделят от залъка си, за да им помагат. Носят им храна и събират пари за здравните осигуровки на болната Гинка, за да не остане без лекарства. Не могат да ги спасят от студа.

„Ако мога аз, няма да искам отникъде помощ да им помогна, защото сме хора”, споделя съсед на двете жени.

Маргарита мечтае дъщеря ѝ да оздравее напълно и да е щастлива. Надява се на по-добър живот, в който да има само ток, вода, храна и топлина.

Жената многократно е ходила в социалните служби, но от там ѝ отказвали помощ, защото прехвърлила двете стаи, в които живеят, на дъщеря си.Най-четено днес


Спешна операция спря министър от кабинета „Борисов“ за президентската клетва на Румен Радев! (СНИМКИ)
Изненада: Красивата съпруга на Веско Маринов плътно до Плевнелиев! Вижте защо (СНИМКИ)
Цветанов с тежък укор към Радев: Това не е достойно!
БРУТАЛНО! Току що Бойко изригна жестоко и бясно: Къв е тоя Бай Х*й ще ми вика! Ще го
1478511630-dsc-0064jpg (1)

Генерал Радев получава цялата власт 3 в 1! Ето първите му решаващи стъпки

Само след няколко чака петият президент на България Румен Радев ще положи клетва…

Прочети


Анкета

Зареждане

Каква коалиция най-добре ще управлява България?

Благодарим ви за гласуването
Вашият вот е даден за тази анкета!
Моля, изберете отговор!
Затвори анкетата