Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 09.01.2017 11:07

The Independent: Западът живее в постоянен ужас!

Светът балансира опасно на границата на Трета световна война, смятат жители на западни страни, анкетирани от компанията YouGov. Социолозите са провели допитване сред 9000 души в 9 страни от НАТО, включително САЩ, Великобритания и Франция, пише британският вестник The Independent.

В САЩ 64% от участниците в анкетата смятат, че Третата световна война е неизбежна. В мирния сценарий на развитието на световните събития вярват 15% от американците.


Във Великобритания близостта от нова глобална война усещат 61% от анкетираните, а 19% подкрепят оптимистичния мирен сценарий.

„Французите и американците се страхуват най-много, но причините за опасенията им са различни”, отбелязва директорът на политическите и обществените изследвания на YouGov Антъни Уелс.

Той твърди, че страховете на американците вероятно са породени от неопределеността около президентстването на Донлд Тръмп, без да коментира ролята на Обама в сегашната напрегната обстановка в света.

Французите от своя страна най-много се опасяват от тероризма – 81% от участниците в анкетата смятат, че съвсем скоро в страната отново ще има терористични атаки.

Допитването също така показва, че 71% от британците и 59% от американците усещат военна заплаха от страна на Русия.Най-четено днес


Доган с гневна реакция за писмото: Нямам думи, това е функция на злоба и лъжа! Почетният председадател на ДПС с нови разкрития за скандала
Якутск – най-студеният град в света
Метеоролози от цял свят алармират: След рекордната 2016 г. ни чака…
Добрият пример: Габровска абитуриентка стана хит в социалните мрежи (СНИМКА)

Нинова обяви 3 плана за победа на изборите и разкри какво ще направи първо, след като поеме властта!

"Сигурна съм в победата. Не си представям визуално, че седя в Министерски съвет,…

Прочети

Анкета

Зареждане

Каква коалиция най-добре ще управлява България?

Благодарим ви за гласуването
Вашият вот е даден за тази анкета!
Моля, изберете отговор!
Затвори анкетата