Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 09.01.2017 11:07

The Independent: Западът живее в постоянен ужас!

Светът балансира опасно на границата на Трета световна война, смятат жители на западни страни, анкетирани от компанията YouGov. Социолозите са провели допитване сред 9000 души в 9 страни от НАТО, включително САЩ, Великобритания и Франция, пише британският вестник The Independent.

В САЩ 64% от участниците в анкетата смятат, че Третата световна война е неизбежна. В мирния сценарий на развитието на световните събития вярват 15% от американците.
Във Великобритания близостта от нова глобална война усещат 61% от анкетираните, а 19% подкрепят оптимистичния мирен сценарий.

„Французите и американците се страхуват най-много, но причините за опасенията им са различни”, отбелязва директорът на политическите и обществените изследвания на YouGov Антъни Уелс.

Той твърди, че страховете на американците вероятно са породени от неопределеността около президентстването на Донлд Тръмп, без да коментира ролята на Обама в сегашната напрегната обстановка в света.

Французите от своя страна най-много се опасяват от тероризма – 81% от участниците в анкетата смятат, че съвсем скоро в страната отново ще има терористични атаки.

Допитването също така показва, че 71% от британците и 59% от американците усещат военна заплаха от страна на Русия.Най-четено днес


Извънредно съобщение от полицията във Варна! Преди малко в свирепа катастрофа е приключил животът на
Забравеният завет на Ванга, който цери и най-страшните заболявания
РАЗПРОСТРАНИ ДО ВСИЧКИ! Новата схема е жестока! Току що унищожиха живота на
Удар в последната минута! Бойко е свършен на изборите! Срещу него се пуска лично

Ето ги лидерите на листите на ГЕРБ, 11 министри водят хорото (ПЪЛЕН СПИСЪК)

11 министри, с които Бойко Борисов е работил в двете свои правителства, са водачи…

Прочети


Анкета

Зареждане

Каква коалиция най-добре ще управлява България?

Благодарим ви за гласуването
Вашият вот е даден за тази анкета!
Моля, изберете отговор!
Затвори анкетата