Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 11.01.2017 11:20

Ужасяваща версия за смъртта на оператора! Младият Асен е

Видеооператорът Асен Петров е полетял от над 20 метра височина от жилижен блок на ул. „Милотин Миланкович“ 30 в сръбската столица Белград. Трупът на младежа е бил открит още на 4 януари, в 23.40 пред сградата, като в продължение на пет дни, по необясними причини, сръбските власти са криели смъртта на Петров.

В момента тленните останки на оператора са в моргата, като криминалистите са започнали разследване. Работи се по стандартната версия за самоубийство, но ченгетата са на мнение, че най-вероятно българинът е бил убит, пише столичен всекидневник.

 

Трагичната развръзка идва, след като Асен бе обявен на 9 януари от близките си за издирване. Броени часове след това сръбските власти се свързват с българското посолсво в Белград и съобщават трагичната вест. Оттам потвърдиха информацията.

Мистерията с изчезването и смъртта на Асен се заплита още с тръгването му за Белград, където е отишъл на почивка. Той обяснил на роднините си, че заминава с приятели и ще се придвижват с две коли. Вместо това Петров пристига в западната ни съседка със самолет. Използвал е услугите на сайта Airbnb, чрез които е направил двудневна резервация на апартамент. В нея е посочил имената на Борислава Ненкова и Михаела Маринова като свои придружители. От публикации на негови приятели в интернет става ясно, че никой не познава тези две момичета и няма техни кординати. Девойките обаче са се прибрали сами в България. Заради това те не са били обявявани за издирване и полицията не знае нищо за тях.

 

След пристигането си на летището в Белград Асен и компанията му били откарани с кола срещу 30 евро, осигурена от собственика на жилището, в което отседнали. Ден преди да си тръгнат, на 4 януари, хазяинът е писал на младежа дали иска да се възползва пак от колата, която да го върне на летището. Отговор не е получен. На следващия ден собсвеникът отишъл да види състоянието на стаята, тъй като тогава Петров трябвало да я напусне. Тя била подредена и изчистена, а от гостите нямало и следа. Все още не е ясно как и поради каква причина Асен се е озовал на ул. „Милотин Миланкович“ №30 и какво е правел там.

 

„Не мога да повярвам! Това беше най-добрият и сърцат човек, който съм срещал през живота си. Обичаше живота и се възползваше от всяка възможност, която той му предоставяше. Невъзможно е да се е самоубил“, коментира с прискърбие пред „България Днес“ приятел на оператора, помолил за анонимност.

 Най-четено днес


Извънредна новина: Радев може да закопае Ненчев – ще свидетелства по делото срещу него!
Един от най-богатите българи също замесен в #PanamaPapers
Земята бушува под Италия: Още силни трусове над 5 по Рихтер, метрото в Рим е евакуирано (НА ЖИВО)
И ДПС захапа Плевнелиев: Агресивното поведение на президента не може да се оправдае със силна евроатлантическа привързаност

Конституционният съд отмени задължителното гласуване

Конституционният съд (КС) единодушно отмени задължителното гласуване. Решението…

Прочети


Анкета

Зареждане

Каква коалиция най-добре ще управлява България?

Благодарим ви за гласуването
Вашият вот е даден за тази анкета!
Моля, изберете отговор!
Затвори анкетата