Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 11.01.2017 12:06
phpdc7zpx_559x

БСП заговори, че ще дойде на власт и обеща безплатно здраве и край на бедността

В първата работна седмица на парламента политическите партии се сбогуваха от трибуната с дейността си в 43-тото Народно събрание. На този парламент му остават броени дни живот, тъй като при встъпването на новия президент Румен Радев той ще спре да работи. Като втора политическа сила от името на БСП думата взе лидерът Корнелия Нинова. От думите й стана ясно, че левицата се готви да управлява с новия президент, пише „Офнюз“.

„Ще управляваме държавата, за да реализираме всичко това, което днес ще заявим – или промяна, или всички ставаме ненужни.

Този парламент работи по програмата на правителството на Бойко Борисов с над 150 страници на компромиса, сговора, делбата и провала. Няма да ми стигне парламентарното време да анализираме по сектори, но можем да обобщим – две загубени години за България. Две безплодни години за народа ни. Мнозинството е създадено с голяма цел за реформи пенсионна, образователна, здравна и съдебна, видяхме спорове, срещи, раздели, напускане на партньори в управляващото мнозинство, но не видяхме резултат от тези реформи“ – каза в речта си Нинова.

По думите й няма никакви реформи, а управляващите са побъркали учителите, децата и директорите с новите учебни програми.

„Месеци наред спорове  за подялба на власт и влияние във ВСС“, коментира съдебната реформа Нинова и попита дали гражданите имат чувството, че е повишена справедливостта. Нинова наблегна също, че са увеличени акцизи, данъци и винетки и е заложен 6 млрд. лв. нов дълг. В края на критиките към политиката на правителството Нинова поиска Бойко Борисов да отговори на хората дали днес живеят по-добре.

И след тези въпроси, Корнелия Нинова започна да изрежда какво ще направи БСП, когато дойде на власт –  след разпускане на това Народно събрание и след изборите.

След изборите лидерът на БСП обеща да се бори с мафията, подкупите, комисионните, нов икономически модел на България, добро образование, безплатно здравеопазване за бедните. От думите на Нинова стана ясно, че БСП ще се бори с демографската криза – да се раждат повече деца в България и намаляване на бедността на народа.Най-четено днес


Скандалът ГЕРБ-БСП се пренесе и насред церемонията! Нинова захапа тънко и хитро Цветанов!
Синоптици от БАН: До минус 19 градуса утре
Таен доклад на ДАНС вади изненадваща версия за трагедията в Хитрино!
Вижте поста на новата първа дама във фейсбук, който разтърси България! Тя обяви: „Що си мисля, че
1485076760-wrrr

Вижте първото слово на петия български президент

За мен е огромна чест и отговорност да поема този пост от Росен Плевнелиев пред…

Прочети


Анкета

Зареждане

Каква коалиция най-добре ще управлява България?

Благодарим ви за гласуването
Вашият вот е даден за тази анкета!
Моля, изберете отговор!
Затвори анкетата