Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 12.01.2017 08:58

Плевнелиев: Разговарях с Обама след смъртта на моето дете. Познах истинската болка

С президента Обама се виждах 30 пъти през моя мандат. Сега символично си отивам заедно с него. Ние бяхме много добри приятели. Аз разговарях с него след смъртта на моето дете.

Разговарял съм с всички. Поддържах европейското развитие на България и ще го правя. Аз казах – Докато съм президент, в президентството коалиции няма да се правят. Казах това и удържах.

Месеци преди да почине трагично моето дете, бях в същата тази болница, зала, в която видях сина си починал, разказа по Нова тв президентът Росен Плевнелиев.

Връчвах оборудване за деца със сърдечни операции и едно детенце ми подари метално сърце с надпис – само човек, познал истинската болка се научава да живее. Това много ми помогна, научи ме да живея, аз познах истинската болка. Отворен съм за живота и гледам напред.

Имам своя ангел защитник, истинската болка ме отвори за много неща. Аз съм един държавен глава, който отказа властта – отказах служено правителство, втори мандат. Не мога да разбера политици, хванали се на всяка цена.

Не мога да разбера президента Първанов, аз съм много различен човек, не мога да го разбера, да слезеш от президентската институция, да правиш партия, за да превземеш трета партия. Какво ще правя? Получавам офис, той ще бъде в „София Тех Парк“, една среда, която за мен беше символ на бъдещето.

Няма да гледам назад към политическите партии и парламента. Няма да се връщам в партия, няма да създавам партия. Какво ме чака – гледам напред и нагоре. За мен да бъдеш президент на България не е единствения начин да бъдеш полезен. Ще бъда ментор, преподавател, писател, активен гражданин, ще следя за европейското и демократично развитие на България.Най-четено днес


Всички жени да прочетат задължително това! Разпознайте симптомите за рак на шийката на матката преди да е станало твърде късно!
Внимание! Много важна информация за всички шофьори, които зареждат возилата си с дизел, откриха…
Най-великият ум на планетата обяви внезапно: Ние сме в страшна опасност!
Гърми нов мегаскандал с Герджиков и властта!