Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 06.03.2017 19:50

Политолог разкри страшната истина: В служебното правителство има заложена бомба със закъснител!

В служебното правителство има една бомба със закъснител. Това е машинното гласуване. За това предупреди политологът Първан Симеонов, който по-рано днес направи анализ на последните действия на Румен Радев и разкри какви са основните разлики между него и Росен Плевнелиев.

„Тук страшно много зависи дали някой ще реши да се възползва политически от това и да каже, че като няма машини, да се касират изборите.

Разбира се, зависи от съда какво ще каже, но тук е подводният камък за това правителство. Виждам амбициозна дейност със замах по отношение на предстоящите избори.

Имам предвид смяната на областните управители. Но ще видим на самите избори“, коментира политологът, цитиран от Фокус. Според него това дали едни избори са честни, или нечестни, е въпрос на интерпретационна война.

„Зависи кой разказ ще надделее. Ако някой реши да обявява изборите за нечестни и да държи тази политическа линия, може и да успее. Тук е въпрос на мъдрост от страна на партиите да не го правят, защото дискредитирайки изборите, дискредитираме демокрацията т.е. дискредитираме себе си“, отбеляза Симеонов.

Той определи като знаково посещението на Румен Радев в Брюксел, като посочи, че показва къде се позиционира държавния глава. „Неговото позициониране е такова – евроатлантизъм, но с приоритет на българските интереси. Това съм чул до този момент, това русофилите го четат като евроатлантизъм, но обич към Русия.

Русофобите го четат като обич към Русия, но евроатлантизъм. Президентът Радев засега се опитва да спазва балансите и ми се струва, че успява. Разбира се, с някои грешни стъпки, но това е нормално. Тепърва влиза в новата си роля, но засега успешно“, каза още Първан Симеонов.Най-четено днес


ЧЕРНА ВЕСТ В ПОНЕДЕЛНИК СУТРИН. ПОЧИНА ЗНАКОВ ПОЛИТИК. ОТИДЕ СИ БИВШИЯТ ПРЕМИЕР
РАЗПРОСТРАНИ СВЕТКАВИЧНО! БОЙКО ОБЯВИ НОВИ СВИРЕПИ ПРАВИЛА! КАТ ТЕ ХВАЩА И ТЕ
Мутренските времена се завърнаха с пълна сила! Ето какво се случи на Щъркелово гнездо
ТАЗИ ЖЕНА Е БИВШ ЛЕТЕЦ ОТ ВАРНА ДУМИТЕ Й ОБИКОЛИХА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ! ЕТО КАКВО ПРОРОКУВА ТЯ ЗА РОДИНАТА НИ

Важно! Правителството въведе нови промени за работното време, почивките и отпуските, които засягат всички

С постановление от тази седмица правителството прие промени в Наредбата за…

Прочети

Анкета

Затвори анкетата