Корнелия сензационно в ефир: Кабинетът „Герджиков“ е на ГЕРБ! Лидерът на БСП обясни как ни вредят санкциите срещу Русия

Независимо дали сме първи или втори, БСП ще опита да направи правителство. Имаме задача да спечелим изборите с повече разлика, както и да спазим проучването, което сме обещали – кои партии са влезли в парламента и с коя да влезем в правителство.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова за Нова телевизия. „Не мога сега да отговоря с кого ще се коалицира БСП, защото не знам кои партии ще влезят в парламента.

Ето – едни казват, че Реформаторите ще влязат, други го оспорват. Ще питам по най-важните въпроси всеки член какво мисли. Това е промяна, която ще спазя задължително“, каза тя.

Нинова заяви, че основните неща, които ще направи БСП, ако е на власт, е да работи за спиране на санкциите срещу Русия. „Санкциите забраняват стокообмен с Русия – от това страдат производителите на месо, козметика, плодове и зеленчуци и т.н.

Защо българските земеделци не получиха и цент обезщетение, а на други евространи им се изплати всичко“, добави лидерът на БСП. „Последно с Румен Радев се чухме за 3 март и се поздравихме. Той беше в София, а аз – на Шипка.

Между нас има голямо уважение. С Герджиков съм била 3 месеца всеки ден, организиран човек е и има моето уважение. С Йотова също съм в нормално отношения – чухме се за 3 март“, допълни тя.

Нинова изтъкна, че кабинетът на Герджиков е на ГЕРБ и почти всички министри сега са на Бойко Борисов. „Срещу всички тези министри от ГЕРБ има един на БСП – Деница Златева“, уточни тя.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"