Хулиганът, ритнал смъртоностно в корема малката Габи, напусна 52-о ОУ

Към настоящия момент момчето, което причини смъртта на 11-годишната Габи с ритник в корема, не се обучава в нашето училище. Това заяви пред Би Ти Ви Данко Калапиш, директор на учебното заведение, цитиран от Пик.

Той допълни, че преди време психилог е работил с момчето по линия на приобщаването му в училището, където то е постъпило миналата година. Работата с психолог е била пожелание на родителите му, обясни Калапиш.

Преди инцидента към мен не са постъпвали сигнали за нарушаване на дисциплината, винаги съм срещал 100% съдействие от страна на родителите на момчето, допълни директорът.

Доста време ще мине докато се отърсим и аз, и колегите, и децата – това е голяма трагедия за всички нас.

Всяко дете приема ситуацията различно и реагира по различен начин. Благодаря на мобилната група кризисни психолози, които влязоха в училището. За нас това е голяма трагедия и няма да се отърсим бързо от случилото се, каза Калапиш.

Директорът обясни, че в момента текат проверки от всички отговорни инситуции. Имам протокол от Регионалната инспекция по образованието, който установява нарушения единствено в документалната част, призна директорът на учебното заведение.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"