Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 12.04.2017 09:56

Мощно раздвижване на пазара за цигари у нас, някои марки поевтиняват!

Раздвижване на цените на вносните цигари се забелязва на родния пазар, съобщава „Стандарт“. И докато цените на някои марки вървят нагоре, други ще се продават по-евтино. Явно вносителите търсят най-доброто за тях ценово ниво като се има предвид търсенето на потребителите и новите по-високи акцизи, които влязоха в сила от началото на годината.

Слим цигарите на Karelia вече се продават по 5 лв.

при досегашна цена от 4,90 лв.. Промяната доведе до изчезване от рафтовете на редица магазини на цигарите на старата цена. Явно хората купуват по повече кутии докато цигарите на ниски цени се изчерпят и магазините заредят от по-скъпите. С цена от 5 лв. са регистрирани и Karelia L, M и S в твърд пакет от 100 мм.

Наред с това цигарите LD Blue Line и LD Violet Line от 102 мм в твърд пакет ще се продават по 4,60 лв. при досегашна цена от 4,70 лв. А дългото LD Red в овална кутия ще струва 4,50 лв. при стара цена от 4,70 лв., става ясно от регистъра с цените на тютюневите изделия на Министерството на финансите.

Друг подход на вносителите е да регистрират нови марки цигари като по този начин могат да ги продават в друга ценова ниша. Така в началото на месеца са регистрирани Marlboro Touch XL и Marlboro Fine Touch XL от 98 мм в овална кутия с цена от 5 лв. Със същата цена са и Marlboro Touch и Marlboro Fine Touch с активен филтър и дължина 85 мм.Най-четено днес


Таблица с възраст за пенсиониране и разликата, според годината на раждане
Валери Димитров: Съдът трябва да реши дали Стоян Александров е лихвар
РАЗПРОСТРАНИ СВЕТКАВИЧНО! Погледнах към този саниран блок и помислих, че сънувам! Тук пише
Разчистваха старо училище край Варна и изведнъж пред учите им се появи сензационна находка! Намериха

Калоян Паргов издаде подробности от 6-часовия пленум на БСП! Има ли напрежение в столетницата?

"Тежък пленум беше, 6 часа трудно се стои на едно място. През 90-те години е имало…

Прочети

Анкета

Затвори анкетата