Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 17.04.2017 19:18

Пак разбихме класациите! Ето кой е най-евтиният курорт в Европа

Българският курорт „Слънчев бряг“ оглавява класацията за най-достъпните европейски курорти съгласно проучване на британската пощенска служба.

В рейтинга фигурират общо 19 курорта, като най-скъп е испанският остров Ибиса, пише БГНЕС.

Изследването се базира на цената на туристическите стоки и услуги – от средната цена за закуска, обед и вечеря в ресторант до цената на слънцезащитен крем. На „Слънчев бряг“ цената на такава кошница е 37 паунда дневно, докато на Ибиса туристът трябва да плати по 131 паунда за най-необходимото.

Ето и рейтингът на най-достъпните курорти: Слънчев бряг, България Алгарве, Португалия Коста дел Сол, Испания Мармарис, Турция Пафос, Кипър.

И най-скъпите курорти: Ибиса, Балеарските острови, Испания Моррентино, южна Италия Ница, Франция Задар, Хърватия Лисабонското крайбрежие, Португалия Последните години цените в курортите на България, Турция и Кипър паднаха за британците заради отслабването на техните валути спрямо паунда, отбелязват експертите.

В страните с еврото се получи обратното: местната валута се засили на фона на новините за излизането на Обединеното кралство от Евросъюза.Най-четено днес


От последните минути: Елена Йончева предложи на Бойко нещо, което може да срине ГЕРБ
Съдебната реформа започва – депутатите приеха промените и на второ четене
ТАЗИ ЖЕНА Е БИВШ ЛЕТЕЦ ОТ ВАРНА ДУМИТЕ Й ОБИКОЛИХА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ! ЕТО КАКВО ПРОРОКУВА ТЯ ЗА РОДИНАТА НИ
Зимата се върна! Сняг заваля над София, идва страшен студ!

Важно! Правителството въведе нови промени за работното време, почивките и отпуските, които засягат всички

С постановление от тази седмица правителството прие промени в Наредбата за…

Прочети

Анкета

Затвори анкетата