Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 17.04.2017 19:18

Пак разбихме класациите! Ето кой е най-евтиният курорт в Европа

Българският курорт „Слънчев бряг“ оглавява класацията за най-достъпните европейски курорти съгласно проучване на британската пощенска служба.

В рейтинга фигурират общо 19 курорта, като най-скъп е испанският остров Ибиса, пише БГНЕС.

Изследването се базира на цената на туристическите стоки и услуги – от средната цена за закуска, обед и вечеря в ресторант до цената на слънцезащитен крем. На „Слънчев бряг“ цената на такава кошница е 37 паунда дневно, докато на Ибиса туристът трябва да плати по 131 паунда за най-необходимото.

Ето и рейтингът на най-достъпните курорти: Слънчев бряг, България Алгарве, Португалия Коста дел Сол, Испания Мармарис, Турция Пафос, Кипър.

И най-скъпите курорти: Ибиса, Балеарските острови, Испания Моррентино, южна Италия Ница, Франция Задар, Хърватия Лисабонското крайбрежие, Португалия Последните години цените в курортите на България, Турция и Кипър паднаха за британците заради отслабването на техните валути спрямо паунда, отбелязват експертите.

В страните с еврото се получи обратното: местната валута се засили на фона на новините за излизането на Обединеното кралство от Евросъюза.Най-четено днес


Таблица с възраст за пенсиониране и разликата, според годината на раждане
Валери Димитров: Съдът трябва да реши дали Стоян Александров е лихвар
РАЗПРОСТРАНИ СВЕТКАВИЧНО! Погледнах към този саниран блок и помислих, че сънувам! Тук пише
Разчистваха старо училище край Варна и изведнъж пред учите им се появи сензационна находка! Намериха

Калоян Паргов издаде подробности от 6-часовия пленум на БСП! Има ли напрежение в столетницата?

"Тежък пленум беше, 6 часа трудно се стои на едно място. През 90-те години е имало…

Прочети

Анкета

Затвори анкетата