Пак разбихме класациите! Ето кой е най-евтиният курорт в Европа

Българският курорт „Слънчев бряг“ оглавява класацията за най-достъпните европейски курорти съгласно проучване на британската пощенска служба.

В рейтинга фигурират общо 19 курорта, като най-скъп е испанският остров Ибиса, пише БГНЕС.

Изследването се базира на цената на туристическите стоки и услуги – от средната цена за закуска, обед и вечеря в ресторант до цената на слънцезащитен крем. На „Слънчев бряг“ цената на такава кошница е 37 паунда дневно, докато на Ибиса туристът трябва да плати по 131 паунда за най-необходимото.

Ето и рейтингът на най-достъпните курорти: Слънчев бряг, България Алгарве, Португалия Коста дел Сол, Испания Мармарис, Турция Пафос, Кипър.

И най-скъпите курорти: Ибиса, Балеарските острови, Испания Моррентино, южна Италия Ница, Франция Задар, Хърватия Лисабонското крайбрежие, Португалия Последните години цените в курортите на България, Турция и Кипър паднаха за британците заради отслабването на техните валути спрямо паунда, отбелязват експертите.

В страните с еврото се получи обратното: местната валута се засили на фона на новините за излизането на Обединеното кралство от Евросъюза.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"