Дарина Сарелска отрече плоско обвиненията! Николаев и Цолова обявиха, че има конспирация за овладяване на Нова тв!

На Васил са му отказвани теми за репортажи. Според мен те трябва да идват от журналиста, а при него те не винаги идват от това. Идвали са готови папки и разследвания, това е порочно. Добре е да не се злоупотребява със сериозни понятия като цензура.

По отношение на Васил не съм имала обаждания от властта, за да се спрат негови разследвания. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ Дарина Сарелска, директор на „Новини и актуални предавания“ в Нова телевизия. В студиото обаче не беше поканен Васил Иванов.

„Няма случай, в който да има инструкции, които да забраняват теми и хора. Има конкретни отказвани истории с аргументи, които във всеки конкретен случай той е чувал. Водили сме всякакви дискусии и той не е цензуриран. Той самият е правил разследване след изборите през 2015. Правихме разследване срещу спирките в столицата, срещу различни кметове без значение от политическата им принадлежност“, каза Сарелска.

„Методът, в който той използва не е редно да бъде използван – подслушване на лични разговори. Поредната неистина е, че съм изнасяла данни от някое разследване. С кметът на Неделино никога не съм говорила и нямам такъв контакт в живота си. Не знам как свободният журналист работи така фриволно с материали от ДАНС. Това са важни факти за начина по който работи един човек, който се представя за силен журналист“, заяви тя.

„Разследването, за което Васил говори, за което ми казва, че съм къртица, е излъчено 37 пъти. За мен фактите имат значение. Ще заведа дело за клевета за уронване на моя авторитет, защото ако замълча, сякаш се съгласявам. Не чувствам, че имам вина за налагане на цензура. Винаги съм имала респект за миналото му като журналист и си затварях очите сега, но спирам. Аз наистина имам девер, той е активист на ГЕРБ, бил е областен управител на Смолян и от днес е депутат.

Не знам как да го кажа, но не злоупотребявам с тази роднинска връзка. Той по никакъв начин не се е опитал да се възползва от моята работа. Разговорът е, че в нашата професия има много хора, които са журналисти само отвън, по етикет, а отвътре са развалини от зависимости. Този процес отблъсква честните колеги и изяжда доверието в медиите като цяло“, каза директорката в Нова телевизия.

Виктор Николаев заяви, че се чувства длъжен да изкаже мнението си по темата. „Цензура в ежедневната ми работа няма. Има опити точно в този момент да унижат телевизията ни, за да бъде овладяна. Дарина не ни е спирала пред нищо, знам обаче, че е спирала поръчки. Аз записи за съжаление или за радост нямам“, заяви той.

Всеки ден заставаме с лицата и имената си пред вас и ще го правим и занапред. С работата си показваме колко спокойни се чувстваме зад гърба си. Това което съм имала да кажа и мисля, може да видите в личната ми страница във „Фейсбук“, защото не искам да ви занимавам повече с тези неща“, каза Цолова.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"