Пак мор у нас! Опасен и непознат нов вирус поваля децата, парализира ги внезапно!

Непознат вирус парализира децата. Заразата започва внезапно, като удря краката и причинява силна болка в мускулите, пише „Телеграф“.

„Наблюдаваме такава симптоматика при някои от пациентите. Има случаи, в които всичко отшумява за 3-4 дни, но има и такива, при които продължава повече от седмица и дори 10 дни.

За съжаление ние не знаем какъв е този вирус, тъй като правим изследване за малка част от възможните варианти.

При малките пациенти може да е съпроводено с температура и общо неразположение, но не е задължително“, казва шефът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров.

Въпреки че симптомите преминават за няколко дни, вирусът хвърля в паника майките. В социалните мрежи е пълно с изплашени жени. „Бяхме навън, детето тичаше, изведнъж се строполи на земята и проходи след три дни. Правиха всякакви изследвания и  се изредиха всички невролози да го гледат и всичко си му беше наред. Накрая заключиха, че е вирус, а нямаше дори сополи“, гласи един от десетките коментари.

Темата се дискутира и в популярната „Фейсбук“ група „Майките на София“ Там десетки жени споделят, че са преминали през това. Някои от майките обвързват симптомите с поставянето на ваксина и дори с проба манту, Други обаче споделят, че децата им съущо са имали проблем с краката, макар отдавна да са преминали през задължителни имунизаци.

Ортопедите и ревматолозите също са запознати със ситуацията. Всяка седмица те консултират деца, повалени от вируса. В някои случаи ставало въпрос за бактериална инфекция, която удря в ставите. „Това, което трябва да се направи е да си останат вкъщи, да не излизат навън и да си почиват, а ако болките са много силни, да се пие противовъзпалително, но колкото се може по-малко“, съветва доцент Мангъров. Лекарите са категорични, че при наличието на симптоми е хубаво да се потърси лекарска помощ.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"