Финансовият експерт Мика Зайкова начерта мрачна картина за следващите няколко години и попари политиците за средната работна заплата

70% от хората получават по-малки заплати от 1000 лева. В данните от НСИ се вижда, че доходите се формират от социална заплата, пенсии и социални трансфери, които са на мигрантите, които се плащат.

Данните показват, че приносът на работната заплата в доходите все повече намалява. Има хора, които не работят и са трайно безработни, освен това застаряваме.

Това заяви финансовият експерт Мика Зайкова в ефира на bTV.

По думите ѝ няма как политиците да премерят средната работна заплата, защото тя не зависи от тях, а от бизнеса. „На човек от домакинство средно се пада 430 лв., което е по-ниско от минималната заплата. На човек му трябват 562 лв., за да може да си поема разноските. Разликата е много голяма“, посочи още тя.

Експертът направи и мрачна прогноза за следващите години. „Такъв ръст на икономиката, какъвто имахме през 2016 г., в следващите няколко години няма да имаме. Трябва да имаме ръст над 6 %. Изводът е, че ние растем, но не догонваме. Независимо, че има ръст, изоставаме от средните нива за Европа. Трябва да има реформи“, завърши тя.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"