Светлозар Лазаров разкри цялата истина около назначаването му за съветник по въпросите на МВР

Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров бе спряган като потенциален участник в третото правителство на Бойко Борисов. Слухове му отреждаха поста на вътрешен министър.

БЛИЦ се свърза с Лазаров, за да разбере от него каква е истината. Ето как той отговори на въпросите на Ивайло Крачунов:

– Г-н Лазаров, вярно ли е, че са ви предлагали пост в изпълнителната власт?

– Без да уточня, мога да ви кажа, че с г-н Волен Сидеров и с г-н Каракачанов сме обсъждали по тяхно предложение връщането ми в изпълнителната власт.

Моят аргумент да откажа е, че аз дълги години съм работил в изпълнителната власт и се оттеглих от нея в момент, в който заемах най-високата професионална позиция в МВР. В момента имам и други дейности. Завършвам докторантура в УНСС и паралелно с това изнасям лекции на студенти по теми, свързани с политиките на сигурността.

– Каква длъжност ще заемете оттук нататък?

– Приех да бъда съветник на г-н Сидеров по темите за сигурността. С него работим активно от февруари месец. Още по времето, в което бях главен секретар на МВР, предложих идеята за изграждане на възпрепятстващо съоръжение на българо-турската граница. Още тогава получих подкрепата на г-н Сидеров и на парламентарната група на „Атака”. Както „Атака”, така и новата парламентарна група на Обединени патриоти подкрепя моите усилия за противодействие на радикализацията и ислямизацията.

– Какви са отношенията ви с г-н Сидеров и г-н Каракачанов?

– Не е коректно аз да отговоря на този въпрос, трябва да попитате Сидеров и Каракачанов.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"