Ето ги новите шефове на комисии в парламента (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Депутатите гласуваха председателите и състава на парламентарните комисии. 

Постоянните комисии ще имат по 22-ма членове – 9 от ГЕРБ, 7 от БСП, 3 от Патриотите, 2 от ДПС, 1 от „Воля“. 

Менда Стоянова от ГЕРБ отново оглави Комисията по бюджет и финанси, съпартиецът й Данаил Кирилов – по правни въпроси, а Петър Кънев от „БСП за България“ – по икономическа политика и туризъм. И тримата бяха председатели на същите комисии и в 43-то Народно събрание.

Заместници на Стоянова ще бъдат Диана Йорданова – ГЕРБ, Георги Търновалийски –  БСП, Николай Александров – Обединени патриоти, и Йордан Цонев – ДПС. Зам.-председатели на правната комисия ще бъдат Десислава Атанасова от ГЕРБ, Филип Попов от левицата, Христиан Митев от Патриотите и Хамид Хамид от ДПС.

Заместници на Петър Кънев в комисията по икономика и туризъм пък ще бъдат Даниела Савеклиева – ГЕРБ, Маргарита Николова – „Обединени патриоти“, и Адлен Шевкед от ДПС. Колегата му Делян Пеевски ще бъде член на комисията, както и на тази по земеделие. 

Делян Добрев от ГЕРБ ще оглавява Комисията по енергетика, а негови заместници ще са Валентин Николов от ГЕРБ и Таско Ерменков от БСП.Искрен Веселинов от Обединените патриоти ще ръководи Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, а зам.-председатели ще са Петя Аврамова от ГЕРБ, Дора Янкова от БСП и Пламен Христов от „Воля“.

Десислава Танева от ГЕРБ беше избрана за председател на Комисията по земеделието и храните, а нейни заместници ще са Димитър Гечев от ГЕРБ, Светла Бъчварова от БСП, Йордан Апостолов от Обединените патриоти и Бюрхан Абазов от ДПС. Хасан Адемов от ДПС ще е председател на социалната комисия, а негови заместници ще са Светлана Ангелова – ГЕРБ, и Георги Гьоков – БСП. Предстои и Обединените патриоти да излъчат заместник-председател на комисията.

Милена Дамянова от ГЕРБ ще бъде председател на Комисията по образованието и науката, а нейни заместници – Галя Захариева от ГЕРБ, Анелия Клисарова от БСП, Милен Михов от Патриотите, и Ерол Мехмед от ДПС.  Председател на Комисията по здравеопазването ще е отново Даниела Дариткова от ГЕРБ, а заместници – Лъчезар Иванов от ГЕРБ, Георги Йорданов от БСП и Георги Колев от „Обединени патриоти“.

Вежди Рашидов стана председател на Комисията по културата и медиите. Негови заместници ще са Диана Саватева от ГЕРБ и Станислав Станилов от Патриотите. Сред членовете на комисията ще са Тома Биков от ГЕРБ, Стефан Данаилов, Нона Йотова, Елена Йончева и Александър Симов от БСП, както и Велислава Кръстева от ДПС.

Председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта пък ще е Славчо Атанасов от „Обединени патриоти“. Заместник-председатели ще бъдат Стефан Апостолов от ГЕРБ, Весела Лечева от левицата и Боряна Георгиева от „Воля“. Борис Ячев от Обединените патриоти ще ръководи Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

Зам.-председатели ще са Антон Тодоров от ГЕРБ и Кирил Добрев от БСП.Димитър Лазаров от ГЕРБ оглавява Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения.

Негови заместници ще са Славчо Велков от БСП и Валентин Касабов от Обединените патриоти. Емил Димитров от Обединените патриоти поема ръководството на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. Зам.-председател е Владислав Николов от ГЕРБ.

Парламентът избра Кристиан Вигенин от БСП да ръководи Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Негови заместници ще бъдат Ивелина Василева от ГЕРБ и Петър Петров от Обединените патриоти. Халил Летифов от ДПС поема ръководството на Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения.

Зам.-председатели ще са Станислав Иванов от ГЕРБ, Георги Свиленски от БСП и Росен Живков от Обединените патриоти. Ивелина Василева от ГЕРБ оглавява Комисия по околната среда и водите, а нейни заместници ще бъдат Христо Грудев от ГЕРБ, Манол Генов от БСП и Атанас Стоянов от Обединените патриоти.

Парламентът избра съставите и ръководствата на комисиите за жалбите на гражданите, за българите в чужбина и по вероизповеданията.Антон Кутев от БСП оглавява Комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите.

Негови заместници са Снежана Дукова от ГЕРБ и Александър Сиди от Обединените патриоти.Андон Дончев от „Воля“ поема ръководството на Комисия по политиките за българите в чужбина. Зам.-председатели ще са Маноил Манев от ГЕРБ и Юлиан Ангелов от Обединените патриоти.

Красимир Велчев от ГЕРБ ще е председател на Комисия по вероизповеданията и правата на човека. Негови заместници ще са Евгения Алексиева от ГЕРБ, Васил Антонов от „БСП за България“, Павел Шопов от Обединените патриоти и Джейхан Ибрямов от ДПС.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"