Роден професор направи смразяващ кръвта анализ, за това какво ще се случи между Франция и Русия, след избора на Макрон!

Отношенията между Париж и Москва ще бъдат променени със сигурност, след избора на Макрон за президент. Това прогнозира проф. Лазар Копринаров, политолог и преподавател в Югозападен университет „Неофит Рилски“, цитиран от Фокус.

„Това прозвуча няколко пъти в навечерието на изборите, когато имаше хакерски атаки срещу щаба на Макрон и срещу самия него, когато фалшиви новини бяха извадени и лансирани в публичното пространство и първите показания сочат следа към Русия“, коментира той.

Проф. Копринаров допълни, че Макрон винаги е заявявал, че поддържа санкциите срещу Русия, защото Крим не може да бъде руски, след като е нарушено международното право и всичко това е на фона на точно обратната позиция на Льо Пен, която казваше директно, че Крим си е руски, след като там е проведен референдум, както и на фона на посещението на Льо Пен в Москва и на фона на сведението, че е получавала финансова издръжка от руски банки и т.н.

Той добави още, че от тази гледна точка очаква по-скоро втвърдяване на Франция спрямо Русия, отколкото намаляване на напрежението.
Според него терористичните атентати във Франция не са повлияли върху обществените и политическите настроения там, тъй като ако беше така по пътя на логиката трябваше да спечели Льо Пен, тъй като тя всъщност поддържаше най-твърдата политика срещу нелегалната емиграция и срещу терористичните атентати, докато Макрон заяви, че ще се бори активно и ще предприеме сериозни реформи срещу тероризма и срещу нелегалната емиграция, но съблюдавайки човешките права.

„Трябва да завидим на французите, защото те в края на краищата претърпяха тези терористични атаки, включително и в последния момент преди изборите, но не се поддадоха на страха. Французите не се поддадоха на тези внушения, а предпочетоха свежото лице – този вдъхващ надежда политик, през изкривеното от омраза лице на Льо Пен“, добави още проф. Лазар Копринаров.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"