Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 11.05.2017 10:36

Роден професор направи смразяващ кръвта анализ, за това какво ще се случи между Франция и Русия, след избора на Макрон!

Отношенията между Париж и Москва ще бъдат променени със сигурност, след избора на Макрон за президент. Това прогнозира проф. Лазар Копринаров, политолог и преподавател в Югозападен университет „Неофит Рилски“, цитиран от Фокус.

„Това прозвуча няколко пъти в навечерието на изборите, когато имаше хакерски атаки срещу щаба на Макрон и срещу самия него, когато фалшиви новини бяха извадени и лансирани в публичното пространство и първите показания сочат следа към Русия“, коментира той.

Проф. Копринаров допълни, че Макрон винаги е заявявал, че поддържа санкциите срещу Русия, защото Крим не може да бъде руски, след като е нарушено международното право и всичко това е на фона на точно обратната позиция на Льо Пен, която казваше директно, че Крим си е руски, след като там е проведен референдум, както и на фона на посещението на Льо Пен в Москва и на фона на сведението, че е получавала финансова издръжка от руски банки и т.н.

Той добави още, че от тази гледна точка очаква по-скоро втвърдяване на Франция спрямо Русия, отколкото намаляване на напрежението.
Според него терористичните атентати във Франция не са повлияли върху обществените и политическите настроения там, тъй като ако беше така по пътя на логиката трябваше да спечели Льо Пен, тъй като тя всъщност поддържаше най-твърдата политика срещу нелегалната емиграция и срещу терористичните атентати, докато Макрон заяви, че ще се бори активно и ще предприеме сериозни реформи срещу тероризма и срещу нелегалната емиграция, но съблюдавайки човешките права.

„Трябва да завидим на французите, защото те в края на краищата претърпяха тези терористични атаки, включително и в последния момент преди изборите, но не се поддадоха на страха. Французите не се поддадоха на тези внушения, а предпочетоха свежото лице – този вдъхващ надежда политик, през изкривеното от омраза лице на Льо Пен“, добави още проф. Лазар Копринаров.Най-четено днес


Таблица с възраст за пенсиониране и разликата, според годината на раждане
Валери Димитров: Съдът трябва да реши дали Стоян Александров е лихвар
РАЗПРОСТРАНИ СВЕТКАВИЧНО! Погледнах към този саниран блок и помислих, че сънувам! Тук пише
Разчистваха старо училище край Варна и изведнъж пред учите им се появи сензационна находка! Намериха

Калоян Паргов издаде подробности от 6-часовия пленум на БСП! Има ли напрежение в столетницата?

"Тежък пленум беше, 6 часа трудно се стои на едно място. През 90-те години е имало…

Прочети

Анкета

Затвори анкетата