Внимание! Климатолог и кардиоложка от „Пирогов“ предупредиха: След 48 часа ще настъпи опасна за здравето жега! Трябва да внимаваме за…

Голямата разлика в температурите дава отражение върху физическото и психическото здраве. Това заяви проф. д-р Мария Миланова, началник на клиниката по кардиология в „Пирогов“ пред Bulgaria ON AIR.

„Метеопатиите оказват влияние върху здравословното състояние на хората и основната група засегнати са всички с хронични и сърдечни заболявания, с високо кръвно налягане и др.

При тях има най-голяма опасност тези промени да окажат негативно влияние върху здравето им“, коментира тя. Времето бързо ще се затопли в следващите няколко дни.

Това прогнозира синоптикът и климатолог Симеон Матев. „След около 48 часа максималните температури в Южна България ще доближат и надхвърлят 30 градуса. А днес, в София, например, ще стартираме сутринта от 3-4 градуса, като следобед температурите ще достигнат 20-23“, каза Матев.

 

След като стана ясно, че разликите от 20 градуса за няколко часа оказват влияние върху психическото и физическото здраве, дойде и въпросът какви са мерките, които трябва да предприемем. „Трябва да поддържаме нашето здравословно състояние постоянно.

Когато имаме заболявания или провеждаме терапия, тогава е необходимо да имаме лекар, който ни наблюдава“, посочи проф. д-р Миланова.

По думите й конкретната превенция е постоянната грижа, а при особената група от застрашени пациенти е важно те да следят постоянно своето здраве и да обръщат внимание на сигналите, които тялото им изпраща.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"