Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 11.05.2017 11:13

Напрежение в БСП: Янков се опъна на Нинова, какво следва?

Нароченият за изваждане от ИБ на БСП Красимир Янков, чиито поддръжници на последния конгрес заедно с тези на Георги Гергов подкрепиха Корнелия Нинова за лидер, заяви, че няма договорки за постове с нея срещу тази подкрепа, пише „Канал3“.

„Нямам договорки, лични с никого, имам разговори за бъдещето на партията, начина по който да функционира и да използва капацитета на всички, които са се ангажирали с политическа работа вътре в БСП и в обществото“, заяви соцдепутатът.

Янков изрази несъгласие с намерението на Корнелия Нинова да извади от соцръководството онези социалисти, които са и депутати. Членът на ИБ на БСП, който готви кървав отпор със своите привърженици на предстоящия пленум в неделя, коментира пред медиите в парламента, че не води личностна битка с Нинова, а става въпрос за различни виждания за начина, по който функционира ръководството на партията.

„Не може да се разделя механично отговорността на човек от ръководството, който е в Народното събрание. Политиката на партията се формира в нейните органи, има и оперативни решения, които се вземат от Изпълнителното бюро, и те се претворяват с позиция най-вече в българския парламент.

Според мен трябва да има връзка между дейността и на политическото ръководство, и на ПГ, която става с представители и в ръководството, и в ПГ“, каза Янков. По думите му, самата Корнелия Нинова вървяла в тази посока, защото на последния Национален съвет изразила подобно виждане – „че вече не смята, че е удачно да има ясно разграничаване и несъвместимост между ПГ и ръководството на партията“.

„Очакваме нейното предложение“, добави социалистът, който в момента съвместява поста на организационен секретар заедно с Кирил Добрев и негодуванието му бе възпламенено именно заради очакването соцлидерката да го извади от ИБ и да остави организационната дейност само в ръцете на Добрев, който е и готов да напусне Народното събрание.Най-четено днес


ЧЕРНА ВЕСТ В ПОНЕДЕЛНИК СУТРИН. ПОЧИНА ЗНАКОВ ПОЛИТИК. ОТИДЕ СИ БИВШИЯТ ПРЕМИЕР
РАЗПРОСТРАНИ СВЕТКАВИЧНО! БОЙКО ОБЯВИ НОВИ СВИРЕПИ ПРАВИЛА! КАТ ТЕ ХВАЩА И ТЕ
Мутренските времена се завърнаха с пълна сила! Ето какво се случи на Щъркелово гнездо
ТАЗИ ЖЕНА Е БИВШ ЛЕТЕЦ ОТ ВАРНА ДУМИТЕ Й ОБИКОЛИХА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ! ЕТО КАКВО ПРОРОКУВА ТЯ ЗА РОДИНАТА НИ

Важно! Правителството въведе нови промени за работното време, почивките и отпуските, които засягат всички

С постановление от тази седмица правителството прие промени в Наредбата за…

Прочети

Анкета

Затвори анкетата