Опитайте приставката на Politikata за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Публикувано на: 12.05.2017 13:24

На „Позитано“ 20 ври и кипи: Вижте всички вътрешни рокади в Изпълнителното бюро на БСП, ясен е наследникът на Гергов!

Атанаска Тенева ще бъде новият член на соцръководството от Пловдив на мястото на извадения от ИБ на БСП Георги Гергов. Жестът на Корнелия Нинова е повече от задължителен, защото пловдивската партийна организация е втората по големина и влияние след софийската, съобщава Канал 3.

Тенева е бивш депутат на БСП и член на Националния съвет. Другото ново попълнение вероятно ще бъде дългогодишният кмет на Гоце Делчев Владимир Москов.

Твърде възможно е в ръководството отново да влезе и Янаки Стоилов, който е ярък представител на вътрешната опозиция в БСП.

Двамата ще попълнят състава на бюрото в неделя на пленум, на който соцлидерката ще обяви кадровите промени в ИБ на БСП. От него тя ще извади повечето депутати и по този повод вчера соцлидерката проведе поединични срещи с всеки от тях, за да ги уведоми лично.

Повечето от народните представители, които са членове и на соцръководството, са заявили, че нямат проблем с изваждането им от бюрото и няма да предприемат контраатака на пленума. Такава се очачква да организира само Красимир Янков, който ще се прости и с поста си на организационен секретар, който дели в момента с Кирил Добрев.

Повече от сигурно е, че бившият вицепремиер по европредседателството – Деница Златева, която се връща в състава на ИБ на БСП, ще стане и заместник-председател на партията. Другият зам. вероятно ще бъде Драгомир Стойнев, а Стефан Данаилов ще запази поста си на почетен зам. Кирил Добрев ще бъде предложен за организационен секретар, като е малка вероятността да стане и заместник-председател заради опасения на соцлидерката, че може да бъде бламирана за подобен кадрови избор.

С бюрото се разделят Весела Лечева, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов и вероятно Валери Жаблянов, който има много отговорности като зам.-председател на Народното събрание. От стария състав на соцръководството постовете си ще запазят онези, които не са депутати – Атанас Зафиров, Радослав Гайдарски, Вяра Емилова, Бриго Аспарухов.Най-четено днес


ЧЕРНА ВЕСТ В ПОНЕДЕЛНИК СУТРИН. ПОЧИНА ЗНАКОВ ПОЛИТИК. ОТИДЕ СИ БИВШИЯТ ПРЕМИЕР
РАЗПРОСТРАНИ СВЕТКАВИЧНО! БОЙКО ОБЯВИ НОВИ СВИРЕПИ ПРАВИЛА! КАТ ТЕ ХВАЩА И ТЕ
Мутренските времена се завърнаха с пълна сила! Ето какво се случи на Щъркелово гнездо
ТАЗИ ЖЕНА Е БИВШ ЛЕТЕЦ ОТ ВАРНА ДУМИТЕ Й ОБИКОЛИХА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ! ЕТО КАКВО ПРОРОКУВА ТЯ ЗА РОДИНАТА НИ

Важно! Правителството въведе нови промени за работното време, почивките и отпуските, които засягат всички

С постановление от тази седмица правителството прие промени в Наредбата за…

Прочети

Анкета

Затвори анкетата