Коварна болест уби жена в Бургас! Вирусът атакува мозъка, убива в страшна агония

Жена от община Айтос е починала миналата седмица от вирусен енцефалит, пише Флагман.бг.

Болната е във възрастовата група 45-49 години. Възможно е починалата да се е заразила с коварната болест след ухапване от кърлеж.

Вирусният енцефалит е възпаление на мозъка (възпаление на нервните клетки).

Няколко различни видове вируси могат да причинят енцефалит. Най-разпространени са херпес вируси, детски вируси, като например морбили.

Симптомите са висока температура, болки в гърлото, кашлица и обща слабост. Заболяването протича много тежко. Болните могат да получат гърчове, затруднение в говора, парези и парализии и дори да претърпят тежки личностни промени.

35 души са заразените с варицела, а 2 със скарлатина само за миналата седмица в Бургаско. От РЗИ отчитат още 17 случая на ентероколит, 4 на ротавирусен гастроентерит.

Добрата новина е, че болните от вирусен хепатит и туберкулоза намаляват. За първата седмица на май случаите на вирусен хепатит са 3, а на хепатит А – 1. Заболелите от „Бялата чума“ са само двама, като за сравнение в последната седмица на април туберкулозата е поразила 5 души в Бургаско. В края на миналата година пък имаше месеци, през които се наблюдаваха по 10-15 заразени на седмица.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"