Султанка Петрова обясни кои болести ще отпаднат от списъка за ТЕЛК

Агресията се натрупва в годините и вече ескалира. Ако искаме да решим този проблем, трябва да намалим агресията в обществото. Тези проблеми трябва да се решават комплексно, съвместно чрез специалисти и родители. Това каза зам.

-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова в ефира на бТВ.

По думите й в образователната система тези случаи се прикриват, а не трябва да е така. „Нужни са професионално подготвени кадри, които да помогнат на тези деца“, категорична бе тя.

Петрова коментира и скандала с нацистките поздрави на нейни колеги. „Изключително обидно е поведението на някои наши колеги. Аз съм председател на женската организация във ВМРО и не толерирам това. Понякога човек прави грешки, но по-важно е те да не са фатални.

Това не може да се заличи и промени. И двамата си поеха тяхната отговорност“, каза Султанка Петрова. „Демографската политика е един от акцентите на правителството. Радвам се, че ще работя за справяне с нея. Трябва да вървим в няколко посоки. Ниската раждаемост – тук трябва да имаме добра политика, за да мотивираме младите да имат работа, да остават в България и да раждат деца.

Трябва да разработваме регионална демографска политика, която да е полезна за хората, те да са мотивирани да създават деца“, убедена е зам. социалната министърка.

По отношение на фалшивите ТЕЛК-ове, Петрова каза: „Има доста добри предложения, които се направиха. Има и някои простички неща, като например болести, които не инвалидизират човек да отпаднат от списъка, например камъни в бъбреците. Хората, които реално могат да работят, въпреки заболяването си, няма да се пенсионират. Сега около 150 000 ТЕЛК решения не отговарят на изискванията“, разкри тя.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"