Каква е истината за жестокото двойно убийство в кв. „Витоша”!? Адвокатката на жертвите проговаря

След кървавата касапница в офис в столичния квартал „Витоша“ се тиражираха различни версии, повечето от които оневиняваха убиеца Драгомир Драгомиров.

В своя защита той твърдеше, че инвеститорите, по които стрелял, му дължали пари. Така се създаде мнение, че всъщност е действал в състояние на афект. Истината, обаче, е съвсем друга.

Първо в разговор с БЛИЦ майката на единия от загиналите – Вячеслав Коев разкри, че Драгомир Драгомиров многократно е изнудвал инвеститорите си за пари, независимо, че те са спазили всички уговорки.

Тази версия се потвърждава и от ексклузивните разкрития на адвокат Екатерина Димитрова, която защитава близките на загиналите. Ето какво разказа тя пред Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ:

– След жестоката трагедия се наложи мнението, че стрелбата става заради пари, които вашите клиенти дължали на убиеца Драгомир Драгомиров, каква всъщност е истината?

– Държа да стане ясно, че клиентите ми никога не са дължали пари на фирмата на Драгомиров, нито лично на него. Действително, между инвеститора „ПЕЙСОЛ“ ООД и фирмата на Драгомиров „НД- ИНВЕСТ ГРУП“ ООД има бизнес- отношения и е нормално да има движение на пари.

В случая, обаче, не само че няма възникнали задължения, но има една немалка сума пари, която е преведена авансово от инвеститора „ПЕЙСОЛ“ ООД на фирмата на Драгомиров при подписването на договора между тях, за да може Драгомиров да започне работа по обекта. Според договора, съответните етапи при строително- монтажните дейности са приключвали с актове, в които са уточнявани вложените материали, дължимите суми и сумата за приспадане.

Има приети няколко такива акта, подписани от двете страни. След издаване на фактурата от страна на изпълнителя, инвеститорът е превеждал парите. За това, което говоря, разполагам със счетоводни документи. Още веднъж искам да подчертая, че тиражираните слухове за задължения от страна на инвеститора спрямо фирмата на Драгомиров, не отговарят на истината.

„ПЕЙСОЛ“ ООД не са били некоректни в нито един момент спрямо изпълнителя на обекта, не са забавяли плащания и не са дължали пари на Драгомиров, напротив- дадена е немалка сума пари авансово. Няма възникнали задължения от страна на инвеститора нито към датата 18 май, нито към днешна дата.

Друг е въпросът, че жертвите не са собственици на фирмата и нямат финансови взаимоотношения с изпълнителя на обекта, така че  твърдението, че жертвите са му дължали пари и затова бил стрелял, са безпочвени.

– За какво е била фаталната среща?

– Срещата е била точно за това – да се уточнят подробностите около конкретния акт след приключил етап на строителни дейности. Както стана въпрос, процедурата при подписването на акта изисква да се уточнят вложените материали, изразходваните средства и сумата за приспадане от първоначалното авансово плащане.

– Имало ли е напрежение между клиентите ви и Драгомиров?

– Аз не знам да е имало напрежение между тях. Клиентите ми са били изключително коректни в отношенията си с Драгомиров, веднага след приемане на актовете, подписвани от двете страни, са били изплащани сумите по тях.

– Имало ли е спорове за пари, вярно ли е това, че Драгомиров е искал още и още пари?

– Не знам дали е имало спорове за пари, нормално е, когато става въпрос за бизнес отношения, да има преговори. Но в случая  имаме документи, на базата на които се извършва изравняването на сметките, така че дори и да има някакво разминаване, то следва бързо да се уточнят тези разлики.

– Управителят на фирмата г-н Дмитро Куропаткин каза ли ви какво точно са си говорили по време на фаталната среща в офиса, която той напуска и така се спасява?

– Каза, че са обсъждали приключването на съответния етап от строителството и самия акт- вложени материали, труд, средства и авансови плащания. Доколкото знам, дори по молба на Драгомиров е обсъждан въпросът това приспадане на авасово преведените суми да не става изцяло, а да се отложи във времето, тъй като Драгомиров е споделил, че има финансови проблеми и няма средства да довърши обекта.

За това е била срещата – търсел се е вариант, който да удовлетворява и двете страни. От собственика на „ПЕЙСОЛ“ знам, че има случаи, когато предвидените пари за материали са били изплащани авансово от инвеститора на  дружеството на Драгомиров, но същият не ги е превеждал на доставчика.

А защо Драгомиров е отишъл на срещата с оръжие, това вече ще се изяснява в съда.

– Вие сте адвокат и на Станимир Михайлов и на близките на убитите Вячеслав Коев и Стойка Мишева. Наблегна се на това, че Драгомиров е баща на четири деца, че е бил притиснат, че се е грижил за тях, това не смекчава ли вината му?

-По медиите се тиражира образът на бащата на четири деца Драгомиров, които ще страдат от липсата му и които той издържа. Не смятам, че един добър баща може да остави други три деца без бащите им. Станимир, който сега е в болница и се бори за живота си, има дете на година и три месеца.

Убитата Стойка, която отговаряше за инвеститорския контрол, има четири внучета. Убитият Вячеслав Коев има дете на три години и половина, а на следващия ден след убийството му жена му ражда второто им дете. Едно дете, което никога няма да види баща си и един баща, който не дочака детето си.

Това е страшна трагедия. Убитите имат близки и семейства, които ги обичат и които страдат от тяхната загуба. Стигна се до парадокса жертвите да са виновни, а да съжаляваме убиеца им.

Близките на Вячеслав Коев плачат неутешимо на погребението му

-Каква е според Вас причината за този кървав инцидент?

-Причините тепърва ще се изясняват. В случая егото на убиеца е надделяло над зачитането на правото на живот на другите. Никой няма право да отнема човешки живот и никой не може да решава чуждата съдба.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"