Майката на загиналата при катастрофата край Карнобат Неда с шокиращи разкрития: Детето ми е агонизирало 4 часа между живота и смъртта

Снимка Флагман.бг

„Не съм я отгледала от килограм и осемстотин, за да ми я отнеме този … Искам да го боли както мен ме боли”, казва със сълзи на очи майката на 21-годишната Неда – Елица Петкова, цитирана от „Черноморски фар“.

Момичето загина в катастрофа преди две седмици. А шофьорът, причинил катастрофата, е 34-годишният неправоспособен водач Момчил Баев.

В колата – „Опел Корса“, са били освен него и Неда, и нейната приятелка Милена с петгодишния си син.  Какво се е случило в онази майска нощ, знае само ключовият свидетел – Милена Драганова.

Момичето все още е в бургаската болница. А в понеделник мина най-тежката й операция. За цял живот тя ще носи импланти заради счупени прешлени, има счупен таз, краката са натрошени, а освен всичко това Милена е и с епилепсия. Приятелката на Неда все още не може да повярва какво се е случило, но си спомня онази фатална вечер, на 18 май, когато Момчил Баев погуби живота на най-близката и най-свидната й приятелка.

Цялата история Милена е разказала на майката на Неда – Елица Петкова. Жената поиска да осветли случая. От няколко дни тя се опитва да си даде отговори на няколко въпроса – защо убиецът на дъщеря й Момчил се разхожда свободно в Бургас, ходи на работа и вероятно продължава да кара кола.

Другият въпрос, който измъчва Елица след погребението – защо се бави толкова дълго разследването, а ключовият свидетел Милена все още не е разпитана. Неда Пехливанова е имала четиригодишна връзка с Момчил. „Не успях да я вразумя, даже не знам какво хареса у този мъж”, ридае Елица. В злополучната нощ Милена и Неда били в кафенето, когато пристигнал Момчил.

Когато двете момичета затворили кръчмата и тръгнали да се прибират, Момчил си предложил услугите да ги закара до къщата, в която живеела Милена. Първоначално те отказали, но за да не го ядосват повече, все пак се съгласили. А домът бил само на 50 метра от заведението. Моментът, в който двете приятелки и синът на Милена били готови да слязат от колата, Момчил заключил вратите, усилил музиката и с мръсна газ напуснал селото, в посока село Детелина.

Заради високата скорост, лошите атмосферни условия и неравностите по пътя, Момчил изгубил контрол над колата, излязъл извън платното и се преобърнал в крайпътната нива. „Колата се преобръща към един след полунощ. Тогава детето ми е било живо. Милена е чула как пъшка и охка, искала някой да я завие, защото й е било много студено.

Тогава Милена помолила петгодишния син да седне на краката на Неда, а тя легнала върху Неда, въпреки нечовешките болки, които усещала по цялото си тяло. Неда е била жива и е агонизирала”, разказва Елица. Четири часа Неда била между живота и смъртта, ту викала за помощ, ту леко охкала.

Само синът на Милена можел да се придвижва. Той намерил телефона на Неда и го подал на майка си, за да може тя да звънне. В шока и паниката, Милена вместо да набере 112, набирала 150 и 160 (това е записано в регистъра на телефона на Неда, който не е иззет като веществено доказателство, в момента го използва 15-годишната сестричка на Неда).

Когато Момчил видял, че Милена търси помощ, изтръгнал апарата от ръцете й и го захвърлил в нивата. И продължил да пуши цигари. Полиция и Бърза помощ са дошли едва към 6 сутринта. „Той не изпитва вина. Той е разиграл театър в полицията и се е разкайвал. Признал си, че е виновен. Не му вярвам. Оставил е детето ми часове да агонизира и не е помогнал с нищо…

Как заспива, не знам. Защото аз не мога” – казва през сълзи майката на Неда. Страшната новина за катастрофата Елица Петкова научава на другия ден в десет сутринта от следовател Марина Бозукова. „Не ми беше казано в прав текст какво се е случило. Само ме попита дали познавам Неда и откога не съм я чувала. Дори ме помоли да звънна на телефона й.

Аз звъннах, в началото никой не вдигна, после телефонът се изключи. Върнах обаждането на следователката разтреперана, защото вече предчувствах, че нещо се е случило, но не предполагах , че ме чака най-лошото. Тогава Бозукова ми каза, че е имало катастрофа и едно от момичетата вече не се нуждае от лекарска помощ.

Вече нищо не чувах, усещах само болка, болка… Тръгнахме с мъжа ми към болницата и не търсех в отделенията. Отидох в моргата и там видях моята Неда, нашата Неда“. Всички познати на момичето разказват, че тя е била най-слънчевото, най-усмихнатото и най-харизматично момиче, което са познавали. Винаги била в добро настроение и притежавала уникалния талант всяка трагедия да превръща в комедия, да гледа от веселата страна на нещата.

Елица не може да приеме факта, че Момчил се разхожда свободно из Бургас, дори имала информация, че ходи на работа и се съмнява да е изоставил карането на кола. „Аз знам, че той няма книжка. Пред Неда казваше, че документът му е бил изтекъл. Но се съмнявам изобщо някога да е имал.

Но смятам, че той още шофира. Затова искам да не е на свобода. Може да пострада някой друг. Аз се страхувам за другата си дъщеря. Страхувам се”. Жената искала да пусне сигнал в полицията, но там намерила бездушие и отказ да подаде жалба. Затова тя вече е входирала молба до Окръжна прокуратура.

В нея Елица Петкова настоява на Момчил да му бъде наложена мярка „Задържане под стража”.  Семейството на Неда смята, че Момчил Баев може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"