Приятели, споделете бързо! Млада българка гасне от рак пред мъжа си и трите си дечица! Може да й помогнем

Снимка: Мариянна Цакова и нейното семейство

Автор на снимката: Личен архив

Мариянна Цакова от Габрово е щастлива майка на 3 деца, която днес се бори за живота си заради коварната болест рак. Младата габровка гасне пред очите на своя съпруг и трите им деца.

Преди 6 месеца Мариянна Цакова от Габрово е диагностицирана с рак на шийката на матката. След редица операции, терапии и лечения състоянието й се влошило, вместо да се подобри.

Преди седмици дошъл и поредният удар. Българските лекари казват, че не могат да й помогнат, защото са открили разсейки и в черния й дроб.

Така единственият вариант за семейството остава спешно лечение в чужбина. То обаче е непосилно за семейството, тъй като е свързано с много пари. Терапията трябва да започне в най-скоро време, тъй като болестта е много агресивна и всеки ден е ценен.

Мъжът на Мариянна – Андриян Цаков, започва кампания за набиране на средства за лечението. По все още непотвърдена оферта необходимата сума е за 30 000 евро, но по думите му по-голяма яснота ще има едва след като я приемат за лечение поради спецификата на заболяването. Отделно ще са нужни средства за транспорт и непредвидени разходи. „Лошата новина е, че лечението трябва да започне две седмици след последната операция, която се е състояла на 26.05.2017 г., т.е имаме по-малко от 14 дни и трябва да действаме много, много бързо“, споделя Андреан Цаков.

След като местният журналист Момчил Цонев разказва за случая в „Габрово Daily“, започва подкрепа за Мариянна не само в Габрово. Впоследствие е създадена фейсбук страница Да Помогнем на Мариянна (линк: https://www.facebook.com/helpmariqnna/?fref=ts), където се включват хора от цялата страна. Габровски майки бързо организират благотворителна инициатива, която е под формата на благотворителен базар. В подкрепа на кампанията е създадена и групата Благотворителен базар за Марияна (линк:https://www.facebook.com/groups/1023270267775390/?fref=ts) .

Жените от Габрово организират и благотворителен концерт, средствата от който ще бъдат предоставени за лечението на младата габровка. Кампанията се нуждае от финансова и дарителска подкрепа не само в Габрово, а и в цялата страна, за да може лечението да започне в срок от 14 дни след последната операция на Мариянна, проведена на 26 май.

На 2 юни вечерта се е провел концерт по повод 155-годишнината на габровското ОУ „Христо Ботев“. На него специални гости били местният танцов клуб „Ба;лканджии, които предния ден научили за състоянието на жената. Танцьорите веднага организирали той да се проведе в нейна подкрепа и поставили кутии. Събраната сума даряват на мъжа на Мариянна и с добрият пример се надяват да бъдат последвани от останалите хора.

В Габрово обекти са разкрити и във: фризьорски салон „Агресия“ – ул. „Орловска“ 86, казино „Мистик“ в комплекс „Алеко“, хотел „Балкана“ и книжарница „Том Първи“ – ул. „Константин Иречек“ 4. Акция за набиране на средства тече и във Велико Търново.

Хората от страната могат да помагат, чрез банкови преводи на разкрита затова сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

BIC UNCRBGSF

IBAN BG05UNCR70001522967589

ТИТУЛЯР: МАРИЯННА СТЕФЧОВА ЦАКОВА

ДАРЕНИЯ ПРЕЗ PAYPAL:

mariqnnatsakovadonation@gmail.com

Ние от вестник „Марица“ също се присъединяваме към апела да помогнем на Мариянна Цакова да се пребори успешно с болестта. Надяваме се, че и вие ще помогнете на жената да се излекува!

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"