Ексклузивно! Български журналист срази Бойко с убийствени думи: Нелепо е! Той се застрахова за

Евгени Генов, „Труд“, оригинално заглавие: „Глътна ли падналият вертолет “Пантер” коледните пенсии? Властта реагира нелепо след трагичния инцидент“

Нека бъдем пределно честни и ясни – някои от реакциите на властта след трагичния инцидент миналия петък, когато наш боен вертолет „Пантер“ от състава на ВМС падна в морето по време на учение, а командирът му капитан Георги Анастасов, повишен посмъртно в чин майор, загина, бяха в известен смисъл нелепи.

Новината за трагичната вест ни свари неподготвени и имаше шоков ефект в края на миналата работна седмица. В ден, в който хората се гласяха за поредния юнски уикенд. В този смисъл е разбираема поредицата от неадекватни изказвания на политици и управленици.

Но пък особено учудващи са някои грешки, които допусна премиерът. Може би са спорни неговите думи, че е познавал загиналия пилот. Лично аз се съмнявам в това.

Но дори и да е така, какво отношение има този факт към инцидента, разиграла се в Черно море. И президентът Румен Радев го познава, и то повече от премиера, и много други хора също. И аз дори. Е, какво от това? Няма да го върнем в редиците на живите, нали! Но всичко това вероятно е дреболия. Споменавам я защото дразни с фалшивата си съпричастност към трагедията. Проблемът е друг. „Загубихме 50 милиона, колкото са коледните надбавки за пенсионерите“, рече премиерът.

Подобно изказване е недопустимо за министър-председателя на държавата. Не само на нашата. Защото то разединява нацията и настройва една обществена прослойка спрямо друга. Утре, не дай боже, ако хората от третата възраст се разминат с така желаните коледни бонуси, ще започнат да псуват войската.

Това е абсолютно сигурно. А защо не възприемем, че изказването е и един вид предварителна застраховка, която да омилостиви евентуален пенсионерски гняв. Един вид оправдание: Ние искахме да ви зарадваме, да ви дадем нещичко, ама нали знаете какво се случи и т. н…

Продължение на  https://trud.bg/%D0%B3%D0%BB%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80/

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"