Важно! Шефът на КРС обясни какво всъщност ще плащаме след падането на роуминга в ЕС от 15 юни

Това е светъл ден за българската демокрация и за Европа. Европа става нова, модерна, дигитализирана и свързана. И ние вече ще се чувстваме първа ръка хора.

Това заяви председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков, коментирайки падането на таксите за роуминг в Европейския съюз.

„Няма никаква уловка за обажданията и текстовите съобщения.

Роумингът си остава, но ще бъде на много по-достъпни цени. Ще говорим на тези цени, на които са абонаментните ни планове в Европа”, каза шефът на КРС пред Нова телевизия.

„Ако сте по старите планове, всичко, което важи у нас, важи и за Европа.  Става дума за т.нар. отворени пакети – когато цената на дребно е по-ниска от цената на едро. За всички затворени планове вие си ползвате целия обем услуги в която точка и да се намирате”, обясни той. „Операторите трябва да спазват политиката на справедливото ползване.

Когато вие излизате в чужбина, информаторът трябва да ви информира каква е цената и какви са лимитите. За разговорите и за SMS-и, това, което ви е в по плана. Ако ги изразходвате, ще си ги плащате, както ви е по договор. Надценки ще има, само ако нарушите политиката на справедливото ползване”, посочи той.

„За да няма злоупотреби, операторите ще имат право да изискват принципа на уседналост. Няма как да си купите карта в друга държава, ако не представите документ от съответното учреждение, от което сте поканени”, каза още Божков. „Да се надяваме че и българските потребители, и операторите ще спазват феърплея”, добави той.   

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"