Световните агенции с извънредна новина! Терористите, които удавиха света в кръв, имат нова столица! Бранят я

Сирийският град Ал Маядин в провинцията Дейр ез-Зор става столица на терористичната групировка „Ислямска държава“, съобщава RT, позовавайки се на АП. Според източници на АП, много от командирите на ИД в последните месеци избягали от Мосул и Ракка и нахлули в Ал Маядин, който се намира в сърцето на долината в близост до река Ефрат на границата с Ирак, съобщи Блиц.

Според представител на организация, която проследява зверствата на „Ислямска държава“ – Саид Мохамед Хидер, Ал Маядин има потенциала да се превърне в „новата столица“ на терористите. „Това ще бъде последната крепост на групата, така че бойците ще я защитават до смърт“, твърди той.

  Това че джихадистите се гласят да се пребазират в нова столица се подразбра още в средата на април.

Тогава Бойците от Силите на демократическа Сирия (СДС) проведоха операция в провинциите Дейр ез Зор, която бе съпроводена с десант с вертолети на ВВС на международната коалиция, оглавявана от САЩ. Както съобщи след битката Sky News Arabia, били са атакувани линиите за снабдяване на терористите от ИД в Сирийската пустиня редом до град Ел Маядин.

В тази местност се намират също завзетите от бандитите от ИД местонаходища на неф Ет Танак и Ел Джафра. По информация на Sky News Arabia, тогава от американските вертолети са били спуснати няколко десетки бойци, които са напуснали района след изпълнение на задачата. Не се цитираха подробности около резултатите от операцията.   Телевизията съобщи също така, че терористите от ИД веднага са прехвърлили нови подкрепления към Ел Маядин и са укрепили блокпостовете около завзетите нефтени обекти.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"