Цените на петрола преминаха към спад и удариха ново дъно за последните 7 месеца

Цената на петрола продължава да пада във вторник, котировките обновиха минимума от ноември на фона на песимизма на участниците на петролния пазар.

Цената на августовските фючърси за петрола сорт Brent на борсата в Лондон ICE Futures към 13:20 часа се понижиха с $0,85 (1,81%) – до $46,06 за барел.

Цената на фючърсите за петрола WTI за юли в хода на електронната търговия на борсата в Ню Йорк  (NYMEX) спадна по същото време с $0,8 (1,81%) – до $43,4 за барел.

Котировките Brent се търгуват на минималното равнище от 29 ноември, WTI – от 14 ноември миналата година.

Основният източник на негативизма са опасенията, че мерките на ОПЕК са недостатъчни за съкращаването на запасите от горива.

В частност, обемът на търговските запаси от петрол на САЩ все още превишава средният показател за годината за последните 6 години със 100 милиона барела, въпреки сезонното снижение.

Освен това, според оценката на анализаторите на Morgan Stanley, запасите от петрол в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие през първото тримесечие са растели с около 1 милион барела дневно.

По-рано редица високопоставени лица в ръководствата на страните, влизащи в ОПЕК, заявиха, че ребалансирането на пазара на петрола ще започне по-късно през годината, а запасите от петрол в света като цяло по-скоро ще намалеят.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"