Ненчев разкри какво е казал президентът Радев от съдебната скамейка (ВИДЕО)

Тезите, които изрази господин Румен Радев бяха изцяло в моя полза в съдебната зала, струва ми се той изцяло подкрепи тезата, че съм невинен. Това заяви бившият министър на отбраната Николай Ненчев след заседание на СГС по дело срещу него, предаде БГНЕС.

Ненчев показа докладна от 2015 г., в която цитира твърдение на ген.

Румен Радев, в което се говори да се прекрати по-бързо зависимостта от Русия. Така също Радев е благодарил на Ненчев и е нарекъл безспорен успех диверсификацията и премахването зависимостта от Русия.

Адвокатът на Ненчев Менко Менков, потвърди, че пред съда в продължение на три часа това, което е говорил президентът Радев, е било изцяло в противовес и опровергаване на държавното обвинение и тезата в обвинителния акт.

Според него Радев е заявил, че министър Ненчев е от хората, които ясно и недвусмислено са подкрепяли българската авиация и, че той е министър, който се е справил с въпроса за закупуване на нов вид западен самолет.

Както и че по негово време е внесена докладната записка, приета на Съвет по сигурност при министър-председателя и е започнало първото финансиране за закупуване на нов самолет. Според адвокат Менков Радев е изразил позиция изцяло и в подкрепа на министър Ненчев.

Президентът Радев повтори позицията си, изразена преди началото на заседанието, като подчерта, че като министър Ненчев се е провалил с Полша, успял да издейства само един договор за ремонт на шест двигателя.

Но големият договор за интегрирана логистична поддръжка, който той е трябвало да сключи министър Ненчев се хвърлил към него слепешката. Това е неговата одисея, той катастрофира с Полша, а в същото време отряза доставките от Русия. И накрая – авиацията изпадна в пълен колабс, каза Радев.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"