Скандалът се разгаря: Цветанов отговори на Румен Радев след атаките за самолетите

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на нападките на президента Румен Радев, който по-рано днес заяви, че Цветанов разбира от апартаменти, а не от самолетиДепутатът написа позиция в личния си фейсбук профил.

Публикуваме текста без редакторска намеса: „Приятели, публикувам тук позицията си по повод днешните коментари на президента Румен Радев по мой адрес: Ако има политик в България, който лично и със семейството си, е бил реална мишена и жертва на войните между различните власти в България, това съм аз.

Знам поуките и се научих да търся консенсус при всеки казус в парламента и не заради личното си его, а защото българите се умориха от подобни безсмислени битки.

Затова ще подмина тона и обидните думи, с които днес президентът ме атакува персонално за създаването на комисията в Народното събрание, която ще анализира дали моделът „Грипен“ е най-подходящият избор за военната ни авиация. Да, прав е президентът, че не съм експерт по авиацията и никога не съм твърдял обратното.

Като председател на най-голямата парламентарна група, тази на партия ГЕРБ, която спечели парламентарните избори, с колегите сме длъжни да защитим парите на българските данъкоплатци и българската държава, защото те също не са тесни специалисти по авиация.

Затова е добре комисията да бъде оставена да си свърши работата и да вземе отговорно решение, а политическият елит да слезе от небето и заедно да работим за земните, делнични проблеми на българите.

А колкото до противопоставянето ми с г-н Борисов, съветът ми е: Г-н Радев, не се пробвайте, други вече се провалиха. ГЕРБ е системна, устойчива партия и в нея са важни хората, не лидерите.“, написа Цветанов.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"