Горещо от трибуната! Нинова захапа Борисов за бежанците и Меркел, ето какво отговори премиерът (СНИМКИ)

„Какво стана когато се срещнахте с г-жа Меркел? Приехте ли да поемем още мигранти. Казвам го във връзка с един заем от 400 милиона лева, където някъде по документите мернах думата „мигранти”, попита Корнелия Нинова от трибуната на НС министър-председателя Бойко Борисов. „Аз мога да кажа каква позиция заех пред ЕС. С президента Щайнмайер, Макрон и Меркел съм имал една позиция.

Висшеградската четворка не поиска да приема мигранти. Не че не иска допълнителни квоти. Ние се съгласихме да дойдат 1200 в България. Дохдоха двама, като единият избяга“, отговори Борисов.

„Ще ми разрешите ли да построим затвор, в който да вкараме поне 1000 мигранти? Ако искате справка от Гранична полиция, ще видите, че залавяме един и същи човек по 100 пъти. Те просто не искат да стоят тук. И в Полша не искат да стоят. Не само, че не сме поели нов ангажимент, ние стария не сме изпълнили“, категоричен бе премиерът.

„Има противоречия в думите ви за бежанците. Не сме поели ангажименти, не стоят тук, но не казвате нищо за заема“, отвърна лидерката на БСП.

blitz.bg

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"