Иван Костов на разпит в съда по аферата за източването на КТБ!

Иван Костов ще бъде извикан на разпит по мегаделото за източването на КТБ. Това разкриха пред БЛИЦ  източници в ДАНС.

Драгалевският ментор веднъж вече бе призован за показания при магистратите, когато по случая все още се водеше досъдебно производство. Това се случи на 7 юли 2015 година, когато Командира позира с характерната си мизантропска усмивка пред насъбралите се пред сградата на Столичното следствие репортери, пише „БЛИЦ’.

В съда, обаче ситуацията за Командира ще е далеч по-напрегната. На него ще му се наложи да отговаря за паричните потоци, които неговата дъщеря е получавала под формата на консултантски договори от КТБ в продължение на години.

Щерката на Костов е прибирала в продължителен период от време по 30 000 евро на месец. Какви суми е прибирал Костов, който е идеологът на създаването на превърналата се в пирамида КТБ, тепърва ще се изяснява.

Със сигурност се знаят многобройните посещения на Командира в кабинета на Цветан Василев. Двамата едва ли са разговаряли само за температурните аномалии и полезността от вегетарианските храни.

След като аферата „КТБ“ се разгоря, съпругата на Костов – Елена имаше нахалството да се оплаче, че останала без пари за мляко, когато внезапно й запорирали пенсията.

Думите на бившата партийна секретарка бяха посрещнати с отвращение от ограбеното българско общество.

„До 20 юли прокуратурата ще внесе в Специализирания съд обвинителният акт за КТБ. Обвинителният акт е близо 15 хиляди страници, а прокуратурата е извършила огромна работа по издирването и установяването на всички факти и обстоятелства за банковия фалит“, заяви вчера главният прокурор Сотир Цацаров.

Обвинителният акт се внася точно три години след краха на четвъртата по големина банка в страната.

Цветан Василев продължава да се укрива в съседна Сърбия, но това не може да продължи безконечно.

Банкерът беглец неуспешно пробва да замита следите си, като пръска облаци с фалшиви новини пред слугинските си медии. Така той се надява, че ще отмести общественото внимание от делото в друга посока, но това няма как да се случи.

Василев тайно се надяваше делото му да бъде преместено от Специализирания наказателен съд в Софийския градски съд, където властва Калоян Топалов, който гравитира около кръга „Агнешките главички“ заедно с господаря си Лозан Панов.

За щастие и в Софийския градски съд и във ВКС има множество почтени съдии, които не са съгласни с поведението на административните си ръководители. Очаква се достойните магистрати да вземат превес и да избутат скандалния тандем Панов-Топалов в глух коловоз.

Първоинстанционният специализиран съд също е доказал, че не гали с оправдателни присъди изправените на подсъдимата скамейка лица, за които са събрани достатъчно на брой годни доказателства.

Прокуратурата е на мнение, че вината на Цветан Василев и съучастниците му ще бъде доказана по безспорен начин в съдебната зала.
Със сигурност делото на века обещава да е интересно!

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"