Викат Иван Костов на разпит в съда по аферата за източването на КТБ!

Българският Фетуллах Иван Костов ще бъде извикан на разпит по мегаделото за източването на КТБ.  Драгалевският ментор веднъж вече бе призован за показания при магистратите, когато по случая все още се водеше досъдебно производство. Това се случи на 7 юли 2015 година, когато Командира позира с характерната си мизантропска усмивка пред насъбралите се пред сградата на Столичното следствие репортери. В съда, обаче ситуацията за Командира ще е далеч по-напрегната.

На него ще му се наложи да отговаря за паричните потоци, които неговата дъщеря е получавала под формата на консултантски договори от КТБ в продължение на години. Щерката на Костов е прибирала в продължителен период от време по 30 000 евро на месец. Какви суми е прибирал Костов, който е идеологът на създаването на превърналата се в пирамида КТБ, тепърва ще се изяснява. Със сигурност се знаят многобройните посещения на Командира в кабинета на Цветан Василев. Двамата едва ли са разговаряли само за температурните аномалии и полезността от вегетарианските храни.

След като аферата „КТБ“ се разгоря, съпругата на Костов – Елена имаше нахалството да се оплаче, че останала без пари за мляко, когато внезапно й запорирали пенсията. Думите на бившата партийна секретарка бяха посрещнати с отвращение от ограбеното българско общество. „До 20 юли прокуратурата ще внесе в Специализирания съд обвинителният акт за КТБ. Обвинителният акт е близо 15 хиляди страници, а прокуратурата е извършила огромна работа по издирването и установяването на всички факти и обстоятелства за банковия фалит“, заяви вчера главният прокурор Сотир Цацаров. Обвинителният акт се внася точно три години след краха на четвъртата по големина банка в страната. Цветан Василев продължава да се укрива в съседна Сърбия, но това не може да продължи безконечно. Банкерът беглец неуспешно пробва да замита следите си, като пръска облаци с фалшиви новини пред слугинските си медии. Така той се надява, че ще отмести общественото внимание от делото в друга посока, но това няма как да се случи. Василев тайно се надяваше делото му да бъде преместено от Специализирания наказателен съд в Софийския градски съд, където властва Калоян Топалов, който гравитира около кръга „Агнешките главички“ заедно с господаря си Лозан Панов. За щастие и в Софийския градски съд и във ВКС има множество почтени съдии, които не са съгласни с поведението на административните си ръководители. Очаква се достойните магистрати да вземат превес и да избутат скандалния тандем Панов-Топалов в глух коловоз. Първоинстанционният специализиран съд също е доказал, че не гали с оправдателни присъди изправените на подсъдимата скамейка лица, за които са събрани достатъчно на брой годни доказателства. Прокуратурата е на мнение, че вината на Цветан Василев и съучастниците му ще бъде доказана по безспорен начин в съдебната зала. Със сигурност делото на века обещава да е интересно!/blitz.bg

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"