Великобритания внезапно предупреди всички свои граждани! В България е опасно! Никога не

В България може да бъдете обрани от проститутки, сводници, джебчии, може да ви излъжат в стриптийз или в такси

Черноморският крайбрежен курорт Слънчев бряг, който привлича стотици хиляди британци, търсещи слънце всяка година, регистрира скок в престъпността, след като мошеници се опитват да експлоатират пияни туристи, пише британското издание „The Sun“, пише Флагман.бг.

Външното министерство на Великобритания предупреждава, че проститутките и техните сводници ограбват туристите, но това не е всичко. Също така има сериозна опасност да бъдат тарашени хотелските стаи или пък почиващите да станат жертви на джебчии.

Съветът на министерството към пътуващите гласи: „Проституцията не е нелегална в България, но получихме многобройни сведения за джебчийство, грабежи и нападения над британски граждани от проститутки и техните опекуни“.

Британското външно министерство добавя, че някои туристи се оплакали от сериозни надценки в стриптийз клубове в София и в курорти като Банско, Боровец и Слънчев бряг.

Изкуственото надуване на сметката може да възлиза на стотици лири, а жертвите са били заплашени от насилие, ако не плащат.

Междувременно има редовни съобщения за обири и агресивно поведение на таксиметровите шофьори в Слънчев бряг.

Друга опасност била с обира на коли. Измамници умишлено пробиват гумите на автомобили под наем в цяла България. Докато туристите проучват къде са пробити гумите им, умели мошеници  разсейват шофьора, а техен съучастник краде лични вещи и документи от автомобила.

Британското външно министерство добавя: „Бъдете бдителни, ако трябва да спрете при тези обстоятелства и се уверете, че вещите ви са подсигурени.“

КАК ДА БЪДЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ В БЪЛГАРИЯ

Не вземайте ценности на плажа и внимавайте за лошо осветени пътища около курорта през нощта.

Уверете се, че заключвате стаята си (включително прозорци и балконни врати) и пазете ценните си вещи в заключени в сейф.

Не обменяйте пари по улиците в Слънчев бряг, само в лицензирани обменни бюра, банки или хотели.

Избягвайте райони, където работят проститутки, особено късно през нощта, включително паркинги, плажове, лошо осветени места и райони с храсти и дървета.

Придържайте се към основните маршрути и избягвайте алеите и преките пътища в Слънчев бряг.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"