Ловецът на бежанци Динко вече има сериозна конкуренция и това е… Елена Йончева! Ето какво направи тя до 311–та гранична пирамида

Тази сутрин в 8.00 часа, от района на Свиленград (до 311–та гранична пирамида) на телефон 112 е подаден сигнал за опит за преминаване на държавната граница. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На място са изпратени гранични патрули, които установяват 15 нелегални мигранти на наша територия – 7 деца, 4-ма мъже, 4 жени.

Те заявили, че са граждани на Сирия.

Образувано е досъдебно производство и продължава работата за изясняване на обстоятелствата по случая.

Сигналът за преминаването на групата е подаден от народния представител от БСП Елена Йончева, която е била на мястото с бивш служител на МВР.

Само дни по-рано устатата журналистка се скара с вътрешния министър за оградата по границата 

„Камерите по границата не работят“, заяви Йончева. Тя показа доклад, според който панорамните устройства и сензорите в участъка от ГКПП „Капитан Андреево“ до ГКПП „Лесово“ не са в изправност заради изтекъл договор за поддръжка.

Йончева влезе в спор с вътрешния министър Валентин Радев относно проекта за пограничната ограда. Тя заяви, че оградата се строи в нарушение на първоначалния проект, а сигурността й е под въпрос.  Проблемът според нея е, че 21 км от общо 31 км ограда в Хасковска област била едноредова, а не двуредова, както било решено в началото.

А изпълнител на проекта бил не вътрешното министерство, а частна фирма. „Граничната полиция и тази фирма сами са решили да променят проекта“, изтъкна Йончева.  Радев определи твърденията й като „неверни“ и предложи двамата да се разходят по границата. В същото време той потвърди, че е направено препроектиране на оградата.

„Платено е за едноредова ограда. Решението е взето от всички по веригата и всичко е направено по законовите правила“, изтъкна министърът.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"