Свада в ефир: Ани Цолова нападна остро евродепутата Джамбазки за призивите му към жестоки наказания за ромите престъпници и закрилниците им от НПО-тата

Ден на траур за град Бяла. Кметът на града Димитър Славов обяви, че все още се прави аутопсия, на убития от роми 18-годишен Алекс. „Да. Алекс ми е роднина.

Има много покруса в момента в град Бяла. Искам да се поддържа медийния интерес. Мисля, че има и други, които са участвали в свадата. Този човек почти не е виждан в Бяла, но той не е единственият виновен. Не ме карайте да коментирам разследването. Решил съм до 15 септември да има цялостно видеонаблюдение на всички възлови места. Още на 30 юни издадох заповед към полицията да затегне контрола“, каза Димитър Славов.

Ангел Джамбазки се включи на живо, за да коментира провокативната си публикация за смъртта на малкия Алекс и подканата към саморазправа. „Държавата има огромен цигански проблем и ако продължаваме да се правим, че не го виждаме, Тези случаи ще стават все повече. Престъпленията трябва да бъдат наказвани строго и справедливо. Това обаче не става. Къде са убийците на проф. Калоянов или на Боби Райнов. Едните и другите са добре известни, но те не са в затвора. Има огромен проблем в тези случаи на битово насилие и убийства, извършвани от тези групи“, каза Джамбазки. „Въжето е за олицетворение, за да се обърне внимание на липсата на законност. Привърженик съм на смъртното наказание, мисля, че съм ви го казвал даже на вас“, добави той. „Не съм с нагласата да влизам в този дебат. Колегата Джамбазки би следвало да говори не за случаите с расистка нотка“, заяви от студиото Александър Пелев, адвокат. Той припомни случая с дискотека „Амнезия „Това, което казвам е, че има огромен проблем с невписването на циганите в нашето общество. Бяга се от проблема, а има редица организации, които замазват този проблем. Не е проблем, че някакви хора са се сбили в дискотека и, че единият е убил другият. Ние говорим обаче за системно незачитане на законите. До мен тук в Сандански има двама циганина, които монтират плочи, при един паметник тук. Мога да ги поканя. Те си работят и са добри хора, а в съседната община Петрич не е така. Те там са агресивни. Защо прокуратурата не осъжда престъпниците“, добави той.

„Имате способността да говорите много. Нека обърнем разговора в посока какво трябва да се направи. Не да коментираме един фейсбук статус, това е хубаво, ама господин Джамбазки е депутат и не е нужно да ги казва нещата просто така, като констатации, а да предлага решения. Нека да се направи анализ“, каза Пелев.Цолова и Джамбазки се разгорещиха и започнаха да говорят един през друг. Ани Цолова започна да анализира статуса на евродепутата и обясни, че никъде не вижда той да споменава прокуратура в него, а само подстрекава към саморазправа. Той пък от своя страна веднага поде да се защитава, но бе прекъснат от адвокат Пелев, който си поиска думата, защото не можел да каже нищо. /blitz.bg

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"